1
Kompletan institucionalni kapacitet Glavnog grada biće 24 sata na raspolaganju svim medicinskim radnicima
Donirali nabavku - dva respiratora!

          - Glavni grad apsolutno stoji uz one koji će u predstojećim danima i sedmicama ponijeti najteži teret odgovornosti, a to su zdravstveni radnici. Izuzetno smo ponosni na njihov učinak do sada, upravo zahvaljujući njihovom kvalitetnom radu i podršci nadležnih državnih organa, Crna Gora se tek nakon tri mejseca suočava sa činjeniciom da imamo prve slučajeve zaraze koronavirusom. Nemamo nikakvu dilemu, imajući u vidu njihovo iskustvo, ekspertizu i posvećemost radu, da će oni i ovom izazovu odgovoriti na pravi način. U tom cilju, imajući u vidu i našu odgovornost mi smo odlučili da im pomopgnemo u mjeri mogućeg, tako da će u toku dana Glavni grad Kliničkom centru Crne Gore uplatiti sredstva u iznosu 52.000, dovoljnih za nabavku dva respiratora - istakao je gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković posjetio je danas Klinički centar Crne Gore kako bi direktoru dr Jevtu Erakoviću uručio donaciju.

- Posebno me je obradovala inicijativa naših privrednih društava – prduzeća čiji je osnivač Glavni grad, koja su odlučila da slijede ovaj primjer tako da će uplatiti sredstva za kupovinu još jednog respiratora. Osim toga, odlučili smo da KC doniramo 100 kompeta unifornmi i mantila, kao i da obnovimo dio inventara u JZU Hitna pomoć, jer zamo kako težak posao rade ti ljudi i u nekim normalnim oklonostima, i takođe u sradnji sa kolegama iz Doma zdravlja adaptirali smo Dom zdravlja u Tološima i na taj način stvorili još bolje uslove da se skupa kao država i društvo nosimo sa ovim problemom”, istakao je gradonačelnik poručivši da će Glavni grad biti tu svakoga dana, 24 sata, kompletan institucionali kapacitet, svi resursi Grada su na raspolaganju KCCG i medijskim radnicima.
Gradonačelnik je podsjetio građane da svako od njih najbolje može pomoći tako što će slijediti uputstva i poštovati odluke Vlade Crne Gore. “Dakle, ostanite doma, ne izlazite iz kuće bez prijeke potrebe. Nema potrebe da zbog neozbiljnosti ugrozimo naš i tuđi život. Najbolje ćemo pomoći ljudima na terenu i zdravstvenim radnicima tako što ćemo biti odgovorni”, zaključio je gradonačelnik.
Direktor Kliničkog centra Crne Gore, dr Jevto Eraković istakao je da je Glavni grad, kao i mnogo puta do sada, prepoznao prave ideje, prave korake i prave investicije, a da je ovog puta u pitanju najznačajnija investicija, a to je u zdravlje svih građana Podgorice i Crne Gore. Riječ je o investiciji u nove respiratore i medicinsku opremu koja je neophodna Kliničkom centru Crne Gore.
- Kao što znate KCCG je na vrijeme krenuo sa pripremama za borbu protiv Koronavirusa, ali svaka pomoć je dobrodošla, kao što je i pomoć od Glavnog grada.Želim u ime svih zaposlenih Kliničkog centra Crne Gore, u ime svih građana Podgorice i Crne Gore da se zahvalim gospodinu Vukoviću i njegovom timu na jednom potezu koji je mnogo važniji nego što je ova vrijedna investicija.
U nadi da nam ovi respiratori, u ovom vremenu koje dolazi, možda neće biti ni potrebni , nego da će biti samo za slučaj rezerve, želim još jednom da se zahvalim gospodinu Vukoviću. Čitav kolektiv KCCG znaće, kao i do sada, da cijeni pažnju Glavnog grada”, zaključio je Eraković.
Posjeta : 379