3
Jutros u Podgorici policija izvršila pretrese na 17 lokacija
Napadačima u Zeti - oduzeti oružje i municija!

Policija je jutros u Podgorici, shodno naredbama Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretrese na 17 lokacija. Pretresi su izvršeni u objektima koje koriste osobe za koje se sumnja da su učestovale u organizovanju i izvođenju napada na policijske službenike u Golubovcima 29. decembra 2019. godine kao i zaustavljanju saobraćaja paljenjem guma i obaranjem stabala - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi B.B. (32) pronađena je puška sa isteklim oružnim listom i 32 komada municije različitog kalibra.
- Protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju - saopšteno je iz Uprave policije.
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.K. (47) pronađena je municija kalibra 7,62 mm.
- M.K. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije.
Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.A. (28) pronađen je pištolj marke „Zastava“ sa isteklim oružnim listom.
- Protiv M.A. je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju - navodi se u saopštenju.
Policija je pretresla stan i druge prostorije koje koristi B.M. (28) gdje su pronašli municiju, te je protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.
- Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi lice N.P. (48) policija je pronašla pištolj marke „Češka zbrojovka“. N.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju Uprave policije.
Osim toga policija je pretresla stanove i druge prostorije koje koriste S.R. M.K. (38), D.M. (24), S.S. (36), S.Đ. (38), N.C. (31), G.K. (52), N.M. (31), B.P. (21), B.S. (18) i D.M. (29).
Podsjećaju da je Ratka Knežević, majka Milana Kneževića, jutros dovedena službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica, jer je prilikom pretresa njene kuće ometala i omalovažavala službenike policije.
- U toku su provjere i kriminalisitička obrada kao i operativno – istražne radnje na prikupljanju dokaza”, saopštila je Uprava policije.
Posjeta : 348