0
Ovo je jedna od gorućih tema po ženskim internet forumima
Sve više ljudi zube pere - uljem!

    Da li biste pristali da na nedelju dana umesto paste za zube koristite kokosovo ulje? Milioni žena širom sveta to rade, a sada su i naučna istraživanja pokazala da ulje zapravo može da ima mnogo više koristi za vaše zube i desni od klasičnog kalodonta.

Ovo je jedna od gorućih tema po ženskim internet forumima, i to prevashodno zato što kokosovo ulje daje sjajne rezultate kada je riječ o izbjeljivanju zuba. Iako je sve počelo od drijevne metode koja podrazumeva mućkanje i provlačenje ulja kroz zube (kao kada ispirate vodom nakon pranja) sada sve veći broj žena umesto paste koristi "kalodont" od kokosovog ulja, koji se pravi kod kuće.
Ali, da krenemo od početka. Čitava priča o kokosovom ulju počela je pre par godina, kada je Gvinet Paltrou priznala da ona upravo na taj način održava ljepotu svojih zuba. Ona, naime, nakon pranja zuba mućka jednu kašiku rastopljenog kokosovog ulja po ustima, i na taj način njeguje zube, desni i bori se protiv bakterija.
Ubrzo su žene širom sveta pomahnitale za uljem.
Upravo zato su naučnici riješili da ispitaju efekte kokosovog ulja na zube i, iznenađujuće, ispostavilo se da i Gvinet ume da bude u pravu! Naime, enzimi koje sadrži ovo ulje uspješno se bore protiv niza bakterija koje izazivaju karijes, a ujedno i sjajno smiruju iziritirane desni.
Pasta se pravi od kombinacije ulja, sode bikarbone, soli i esencijalnog ulja po izboru - radi ljepšeg mirisa. Žene koje su probale kažu da su zubi mnogo bjelji, trošak manji jer više ne kupuju kalodont, i da se generalno osećaju mnogo bolje jer ne unose hemiju koja se nalazi u kupovnim pastama.
Postoji samo jedan problem. Redovno korišćenje pretjerano abrazivnih pasta, kao što je ova sa sodom i solju, može ozbiljno da ošteti gleđ. Ovo će svakako pokazati rezultate po pitanju izbjeljivanja, ali savjet je da se ovakva pasta koristi jednom nedeljno, i ne češće od toga.





Posjeta : 1572