1
„U raljama života“
Premijeru, izgubi mjeru!

    Gostujući u emisiji „U raljama života“ TV „Atlas“, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović više od tri sata odgovarao je na pitanja crnogorskih novinara. Na gotovo sva pitanja, prema očekivanjima, širom svijeta uvaženi premijer koji dvije ipo decenije „kormilari crnogorsim brodom“ , a sada ga uspješno vodi ka EU i NATO, imao je precizne, argumentanovane odgovore. Nije dozvolio Đukanović da ga „progatuju ralje sedme sile“, ali u jednom trenutku premijer je izgubio mjeru. U želji da odgovori baš na sve, ili zbog pada koncentracije, ili pak što su on i njegovi najblži često bili na meti „žute štampe“, dozvolio je da se „upeca“ na pitanje novinara tabloida „Vijesti“ o tabloidnim natpisima „Informera“ o izvršnoj direktorki NVO „MANS“ Vanji Ćalović. Suvišno, izgubio je mjeru što je uopšte odgovarao na pitanje ispod njegovog nivoa – o tekstovima i snimcima Ćalovićeve!

Upravo taj odgovor na najmanje značajno, benigno pitanje preplavio je današnje medije, što je, bez sumnje, bila namjera onoga koji gi je postavio.
„Premijer brutalno napao Vanju Ćalović!“ jedan je od udarnih naslova današnjeg tabloida koji već duže i u kontinuitetu piše protiv Đukanovića lično, protiv vlade i partije na čijem je ćelu, protiv koalicione DPS-SDP vlasti po volji većinske Crne Gore.
- Ne mislim da je Vanja Ćalović doživjela medijsku kritiku zbog svoje pripadnosti “MANS”, nego zbog jednog ponašanja koje je u potpunosti u sukobu sa javnim moralom. I jednog ponašanja za koje apsolutna većina crnogorske javnosti zna da je Vanja Ćalović akter toga što je u potpunom sukobu sa javnim moralom uopšte – navode Đukanovićev odgovor.
- Ne mislim da treba da promovišemo kao uzor nešto što je prije izraz bolesti. Dva puta je POSP (Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Crne Gore) prozvao državnog tužioca da objasni o čemu se radi i postoji samo jedan potez koji tužilac treba da uradi, a to je da snimak proslijedi forenzičkom centru izvan Crne Gore i provjeri o kome je riječ na snimku", kazao je Đukanović.
To što je rekao da snimak nije trebalo objaviti i što je ukazao na jedini ispravan potez bilo je sasvim dovoljno od premijera, dostojno njegove funkcije , imena i renomea. Umjesto što je dozvolio da bude uvučen u trač o Ćalovićevoj, pa sada “Milo napada Ćalovićevu”, ili brani “Informer”, od premijera sam očekivao da to sebi ne dozvoli. Mislio sam da će njegov odgoovor bitti “No comment”, ili “Spuštah se ja na vaše uže, umalo se uže ne pretrže…”!



Borislav S. Čukić

Posjeta : 2105