1
I ove godine, pod pokroviteljstvom MeĆ°unarodne unije za telekomunikacije (ITU), biƦe organzovano TakmiĆØenje mladih inovatora
Inovatori o - preduzetniŔtvu!

         - Traže se mladi preduzetnici koji koriste inovativna rjeÅ”enja zasnovana na ICT alatima, usmjerena u pravcu podsticanja preduzetniÅ”tva u lokalnim zajednicama Å”irom svijeta. TehnoloÅ”ki inkubatori, skill building, mentorstvo, dijeljenje resursa, saradnja izmeĆ°u malih biznisa samo su neka od polja preduzetniÅ”tva koja su obuhvaƦena javnim pozivom - i ove godine, pod pokroviteljstvom MeĆ°unarodne unije za telekomunikacije (ITU), biƦe organzovano TakmiĆØenje mladih inovatora. Tema ovogodiÅ”njeg takmiĆØenja je preduzetniÅ”tvo, a rok za prijavu je 7. maj.

U fokusu je nekoliko tema kojima je zajedniĆØko to Å”to predstavljaju podrÅ”ku preduzetniÅ”tvu: obezbjeĆ°ivanje pristupa resursima, obrazovanju, inkubatorima ideja, start-up kapitalu, investicijama, kao i podrÅ”ka novim start-up-ovima, te meĆ°usobno povezivanje start-up-ova, kao i njihovo povezivanje sa potencijalnim zaposlenima, mentorima i ekspertima.
BuduƦi da su druÅ”tvene grupe koje su nedovoljno zastupljene u svijetu tehnologije uglavnom iste one grupe na koje se najviÅ”e odražavaju ekonomska kriza i nezaposlenost, tim prije se posebna pažnja daje idejama koje povezuju mlade, žene, manjine, ruralne zajednice, pomoƦu tehnoloÅ”kih alata na pomenutim poljima.
UĆØesnici konkursa moraju imati izmeĆ°u 18 i 30 godina. Potrebno je da se na konkurs prijave ili sa svojim postojeƦim start-up-om, ili sa idejom za start-up. Autori dva najbolja rjeÅ”enja biƦe pozvani na centralni dogaĆ°aj ITU Telecom World 2015, koji se ove godine održava u BudimpeÅ”ti, od 12. do 15. oktobra. Uz novĆØana sredstva i godinu dana mentorstva koje dobijaju kao nagradu, pobjednici Ʀe imati priliku da na ovom dogaĆ°aju predstave svoje ideje i uĆØestvuju u radionicama.
Prijavljivanje je na https://ideas.itu.int/.




Posjeta : 2130