1
I ove godine, pod pokroviteljstvom Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), biće organzovano Takmičenje mladih inovatora
Inovatori o - preduzetništvu!

         - Traže se mladi preduzetnici koji koriste inovativna rješenja zasnovana na ICT alatima, usmjerena u pravcu podsticanja preduzetništva u lokalnim zajednicama širom svijeta. Tehnološki inkubatori, skill building, mentorstvo, dijeljenje resursa, saradnja između malih biznisa samo su neka od polja preduzetništva koja su obuhvaćena javnim pozivom - i ove godine, pod pokroviteljstvom Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), biće organzovano Takmičenje mladih inovatora. Tema ovogodišnjeg takmičenja je preduzetništvo, a rok za prijavu je 7. maj.

U fokusu je nekoliko tema kojima je zajedničko to što predstavljaju podršku preduzetništvu: obezbjeđivanje pristupa resursima, obrazovanju, inkubatorima ideja, start-up kapitalu, investicijama, kao i podrška novim start-up-ovima, te međusobno povezivanje start-up-ova, kao i njihovo povezivanje sa potencijalnim zaposlenima, mentorima i ekspertima.
Budući da su društvene grupe koje su nedovoljno zastupljene u svijetu tehnologije uglavnom iste one grupe na koje se najviše odražavaju ekonomska kriza i nezaposlenost, tim prije se posebna pažnja daje idejama koje povezuju mlade, žene, manjine, ruralne zajednice, pomoću tehnoloških alata na pomenutim poljima.
Učesnici konkursa moraju imati između 18 i 30 godina. Potrebno je da se na konkurs prijave ili sa svojim postojećim start-up-om, ili sa idejom za start-up. Autori dva najbolja rješenja biće pozvani na centralni događaj ITU Telecom World 2015, koji se ove godine održava u Budimpešti, od 12. do 15. oktobra. Uz novčana sredstva i godinu dana mentorstva koje dobijaju kao nagradu, pobjednici će imati priliku da na ovom događaju predstave svoje ideje i učestvuju u radionicama.
Prijavljivanje je na https://ideas.itu.int/.




Posjeta : 2040