1
“Èarobni prah za spavanje”
Protiv nesanice - so i šeæer!

    Poput lijeka, ovaj “èarobni prah za spavanje” poštedjeæe svakog ko pati od nesanice.

Iako se ne preporuèuje u veæim kolièinama, so pomaže u redukciji glavobolje, pojaèava imunitet, podiže nivo energije tijela, uravnotežuje nivo seratonina i elektrolita u tijelu i još mnogo toga.
So kao i šeæer ne preporuèuju se u veæim kolièinama upravo zbog svoje potecijalne štetnosti za zdravlje, ali to ne znaèi da ne postoji i njihova pozitivna strana, štaviše, njihova nužnost za ljudski organizam.
Posebnu ulogu za ljudsko zdravlje ima kombinacija šeæera i soli. Naime, ljudima koji muku muèe s nesanicom ova kombinacija može priuštiti ono što im je u tom trenutku nužno, a tako nedostižno – miran san.
Ako ste meðu onima koji se èesto bude, osobito izmeðu 2 i 4 sata ujutro osjeæajuæi kako adrenalin cirkulira tijelom i onemoguæava san, kombinacija šeæera i soli za vas može biti spasonosna.
Naime, kombinacija slatkog i slanog pomaže u uravnoteženju i optimalnom funkcioniranju hormona stresa, zakljuèio je Matt Stoun, amerièki nauènik i autor nekoliko publikacija o nutricionizmu.
Kako savjetuje ovaj struènjak, sve što trebate da uèinite jeste da stavite pod jezik kašiæicu mješavine šeæera i soli i pustite da se otopi.




Posjeta : 1764