1
“Čarobni prah za spavanje”
Protiv nesanice - so i šećer!

    Poput lijeka, ovaj “čarobni prah za spavanje” poštedjeće svakog ko pati od nesanice.

Iako se ne preporučuje u većim količinama, so pomaže u redukciji glavobolje, pojačava imunitet, podiže nivo energije tijela, uravnotežuje nivo seratonina i elektrolita u tijelu i još mnogo toga.
So kao i šećer ne preporučuju se u većim količinama upravo zbog svoje potecijalne štetnosti za zdravlje, ali to ne znači da ne postoji i njihova pozitivna strana, štaviše, njihova nužnost za ljudski organizam.
Posebnu ulogu za ljudsko zdravlje ima kombinacija šećera i soli. Naime, ljudima koji muku muče s nesanicom ova kombinacija može priuštiti ono što im je u tom trenutku nužno, a tako nedostižno – miran san.
Ako ste među onima koji se često bude, osobito između 2 i 4 sata ujutro osjećajući kako adrenalin cirkulira tijelom i onemogućava san, kombinacija šećera i soli za vas može biti spasonosna.
Naime, kombinacija slatkog i slanog pomaže u uravnoteženju i optimalnom funkcioniranju hormona stresa, zaključio je Matt Stoun, američki naučnik i autor nekoliko publikacija o nutricionizmu.
Kako savjetuje ovaj stručnjak, sve što trebate da učinite jeste da stavite pod jezik kašićicu mješavine šećera i soli i pustite da se otopi.
Posjeta : 1718