0
Ta njena svojstva niko ne dovodi u pitanje
Tajna ljepote je - u kafi!

    Dok se vode brojne polemike oko toga da li je kafa zdrava za piće ili ne, njena svojstva koja se koriste za njegu lica i tijela niko ne dovodi u pitanje.

Organska kafa nudi bogatstvo antioksidanata koje su vjekovima koristile brojne kulture, od Engleske do Indije.
Nalazi se u svim preparatima koji daju sjaj kosi, smanjuju celulit i podočnjake. Kako ne biste trošili novac na kupovinu ovakvih preparata, razmislite o tome da sami pravite maske za lice i pilinge.
Glumica Gvinet Paltrou je davno izjavila da je tajna njene glatke kože u tome što zrna kafe pomiješana sa maslinovim uljem i medom nanosi na kožu, a nakon toga ih uklanja toplim peškirom i nanosi gel sa aloja verom za hidrataciju.
Da biste posvijetlili i uljepšali kožu napravite tonik za lice tako što ćete skuvati jaku kafu. Sipajte je u posudice za led, zamrznite i nakon toga "kafenim kockama" trljajte čelo, obraze i bradu, kao i predio oko očiju.
Pošto kofein stimuliše cirkulaciju i otklanja višak tečnosti, dobar je i u uklanjanju celulita. Zato zagrijte zrna kafe, pomiješajte ih sa maslinovim uljem i nanesite na djelove tijela zahvaćene "narandžinom korom".
Oblijepite ih plastičnom folijom, držite dvadesetak minuta i nakon toga isperite. Pored toga, talog od kafe koji vam svakodnevno ostaje koristite kao piling, nanoseći ga svako veče za vreme tuširanja. Na kraju, ako želite kosu tamnijeg sjaja, isperite je hladnom kafom, i češljajte je od korjena do krajeva.




Posjeta : 1691