0
"Čovjek kamera"
Vidi grad i - nacrta ga cijelog!

    Da talenat ne poznaje granice dokazuje umjetnik Stiven Viltšir (40), koji uprkos autizmu, bukvalno umije da “oživi” grad na papiru.

Stiven ima tu moć da na osnovu svoje memorije naslika kompletnu panoramu grada, zbog čega je poznat po nadimku “čovjek kamera”.
Njegov nevjerovatan talenat primijećen je u ranom djetinjstvu kada zbog poremećaja u razvoju nije mogao da govori, pa je jedino pomoću crteža komunicirao s porodicom i okolinom.
Nevjerovatno umijeće ovog čovjeka primijetila je švajcarska kompanija UBS koja ga je uključila u svoj projekat i pozvala na obilazak Njujorka helikopterom. Potom su mu dali ogromno platno i olovku i zamolili ga da, prema sjećanju, nacrta ono što je vidio tokom leta iznad grada.
- Dajte sve od sebe i nikad se ne zaustavljajte, sve dok svaki detalj ne bude savršen - poručuje Stiven u videu koji će vas ostaviti bez daha.
Autizam je složeni poremećaj u razvoju mozga. Njegove karakteristike su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, kao i ograničeni obrasci ponašanja.
Posjeta : 1217