1
Galerija "Space SBH" sa Kariba predstavlja nove umjetniĆØke radove Nicole Etienne u Zbirci pomorskog nasljeĆ°a
Postavka od - "malih dragulja"!

    Nove radove vodeƦe meĆ°unarodne umjetnice Nicole Etienne "Afterglow" galerija "Space SBH" sa Kariba predstaviƦe od sjutra u 19,30 do 30.juna u Zbirci pomorskog nasljeĆ°a.

Afterglow je blijedi ili ružiĆØast sjaj koji se vidi u zoru ili sumrak, ali i na osjeƦaj ugode ili euforije. Pejzaži ove umjetnice su raskoÅ”ni kako u boji, tako i u teksturi. Sva djela su raĆ°ena nanoÅ”enjem nekoliko slojeva ulja pomijeÅ”anog sa bakrom, srebrom i bijelim zlatom, a neki od radova su raĆ°eni i kristalima i poludragim kamenjem.
- Njeni radovi nisu samo umjetniĆØka djela, veƦ mali dragulji - saopÅ”tavaju iz galerije Space SBH sa Kariba.
Nicole Etienne radi ambijentalne pejzaže koji prikazuju izraz koji svjetlost stvara u razliĆØito doba dana. Njena platna ispoljavaju emocije i ljepotu atmosfere izmeĆ°u neba, zemlje i mora - istražujuƦi igru prelamanja svjetlosti u vodi. Ona to ĆØini tako privlaĆØan naÅ”im osjeƦajima, svim ĆØulima i intuiciji, crtajuƦi na zemljanim materijalima poput aluminijuma, kamena i metala. ZavrÅ”eno djelo ima snažnu, romantiĆØnu, nježnu prisutnost koje hvata spoj izmeĆ°u stvarnosti i izmiÅ”ljenog.
Radovi Nicole Etienne mogu se naƦi u svim najvažnijimm javnim i privatnim kolekcijama Å”irom svijeta.







Posjeta : 2325