2
Dodijeljeni crnogorski Oskari
NajviÅ”e ovacija - najboljem domaƦinu!

    Srpska folk pjevaĆØica Svetlana Ceca RažnatoviƦ dobila je sinoƦ oskar popularnosti, koji dodjeljuje Crnogorska kulturna mreža (CKM) na osnovu svog istraživanja javnog mnjenja, kao najpopularnija pjevaĆØica narodne muzike u Crnoj Gori.

U kongresnoj sali beĆØiƦkog Hotela ā€œSplendidā€œ njena pojava izazvala je najveƦe interesovanje medija i prisutnih. Pojedini laureati, uglavnom politiĆØari, nijesu prisustovali sveĆØanosti, pa je predsjednik Filip VujanoviƦ, koji je dobio oskara za najpopularniju javnu liĆØnost, svoj izostanak opravdao predizbornom kampanjom.
Oskari su poÅ”li i u ruke dva ministra - Igoru LukÅ”iƦu za afirmaciju mladih i Predragu BoÅ”koviƦu kao najboljem sportskom radniku. Oskara za podrÅ”ku mladima dobio je vlasnik Atlas grupe DuÅ”ko KneževiƦ, koji je takoĆ°e izostao sa sveĆØanosti.
Crnogorski brend je ā€žFrancaā€œ, a OpÅ”tina Budva najbolji domaƦin kulturno zabavnih dogaĆ°aja. TV Vijesti i ND "Vijesti" proglaÅ”eni su najpopularnijim medijima, a Sead SadikoviƦ za najboljeg novinara. Popularna diskoteka Top Hill je domaƦin najboljim muziĆØkim dogaĆ°ajima, ā€œLake festā€ je muziĆØki dogaĆ°aj godine, dok je serija ā€žBudva na pjenu od moraā€œ najbolji promoter crnogorskog turizma.
Kada je rijeĆØ o muzici, najbojli pjevaĆØ folk muzike je Å ako Polumenta, a najbolji ženski vokal u tom istom žanru, koji uglavnom karakteriÅ”e Å”und, je Jadranka BarjaktaroviƦ. U sferi zabavne muzike nagradu je dobio Danijel AlibabiƦ, najbolji vokal regiona je Hari VareÅ”anoviƦ, nagrada za životno djelo pripala je Zoranu KaleziƦu, najbolja interpretatorka izvornih pjesma je Branka Å Ć¦epanoviƦ, a najbolja grupa je Who See klapa. Oskar su dobile i ā€žzlatne laviceā€œ, selektor Dragan AdžiƦ, a najpopularniji sportista je Mirko VuĆØiniƦ.
Ipak, najviÅ”e ovacija dobio je Rajko PeroviƦ, koji je dobio oskara za najboljeg crnogorskog domaƦina. PrimivÅ”i nagradu PeroviƦ je pozvao sve da ā€žpiju crnogorsko mlijekoā€œ jer je ā€œono zdravoā€, a isto tako je pozvao i sve da na predstojeƦim predsjedniĆØkim izborima glasaju za Filipa VujanoviƦa.



kolektiv.me

Posjeta : 1561