1
Modna pista
Proljeće za - zavodljive šezdesete!

    Na modnoj sceni svake sezone nađe se nekoliko dizajnera koji svojim radom nostalgično prizivaju neka prošla vremena. S modnih se pista zato inspiracija preseli i u high street trgovine i ulice, pa se tako novo-stari trendovi neprestano izmjenjuju i dominiraju u modnom svijetu.

Period šezdesetih godina bio je vrlo buran i tada je započela prava modna revolucija. Pojavila su se ženska odijela i haljine koje više nisu imale mjeru ispod koljena, već su na modnom planu lansirane mini suknje i mini haljine, vrlo često u kombinaciji s tankim naramenicama.
U šezdesetim godinama mogle su se naći i capri pantalone koje su tada ostvarile svoju veliku popularnost, kao i bunde i jakne od vještačkog materijala.
Danas šezdesete prepoznajemo u minimalističkim krojevima i sintetičkim materijalima, a vrhunac su pružili geometrijski uzorci i "šah table" modne kuće Louis Vuitton koja otkako je predstavljena u sklopu proljećno-ljetnje kolekcije ne silazi s djevojaka na naslovnicama svjetskih časopisa, ali i crvenog tepiha. Dominantni kockasti uzorci za kojima su poludjele svjetske ikone vladaju modnom scenom u različitim bojama i teksturama, te nestrpljivo prizivaju proljeće.





Posjeta : 1598