0
Širom Crne Gore Nova godina doèekana veselo
Budva opravdala oèekivanja!

    U Budvi je ispred zidina Starog grada najavljivan spektakl. Sa sigurnošæu se može reæi da su oèekivanja, što se prve veèeri tièe, ispunjena.

Uoèi koncerta mogli su se vidjeti parkirani autobusi iz Splita i Dubrovnika, automobili sa makedonskim, srpskim, crnogorskim i hrvatskim tablicama. Ulicama su šetali momci i djevojke u kaputima, jaknama, sa šalovima i rukavicama, a bilo je i onih sveèanije obuèenih, koji su planirali da „najluðu" noæ provedu u nekim od obližnjih hotela i diskoteka.
Ove godine uvedena je novina, a to su stolovi koji su se nalazili ispred zidina Starog grada.
Kako su posjetioci iz prvih redova kazali foto-reporterki Pobjede, došli su u 17,30 sati kako bi zauzeli prvi red.
Na do posljednjeg mjesta ispunjenom trgu i sa terase obližnjeg hotela posjetioci iz svih krajeva regiona veselili su se uz zvuke Andrijane Božoviæ i Zdravka Èoliæa.
Božoviæeva je nastupila sa „Slaven Knezoviæ bendom", u sastavu – klavijature Slaven Knezoviæ, gitara Enes Zejniloviæ, bas Vladan Jestroviæ i bubnjevi Predrag Lazoviæ. Publika je plesala i pjevala uz Andrijanine hitove, makedonske tradicionalne pjesme, „Simply the best" Tine Tarner, kojom je zatvorila nastup, numerama Severine i Nine Badriæ, kao i „Bijelog dugmeta" i Merlina.
Andrijana je prije nastupa u izjavi za „Pobjedu" poželjela graðanima zdravlja, vjere u sebe, da budu tolerantniji i osmijeh na licima. Od 2013. godine oèekuje povratak na muzièku scenu.
Nova godina, novi poèeci, pa je tako prije nego što se Zdravko Èoliæ pojavio na sceni, voditelj Ivan Maksimoviæ najavio momka, koji je na sceni zaprosio svoju djevojku.
Nakon toga, u 23:25 sata, na scenu je stupio Zdravko Èoliæ, kojeg je publika pozdravila burnim aplauzom. Nastup je poèeo numerom „Jedno veèe sa Kristinom". Uslijedile su numere „Èija je ono zvijezda", „Produži dalje", „Živiš u oblacima" „Pisaæu joj pisma duga", „Malo pojaèaj radio" i „Zbog tebe".
U ponoæ je uz vatromet i numeru „Hej draga, draga" Èoliæ poželio sreænu Novu godinu, da je svi provedu u zdravlju i veselju.
Publika ispred, ali i pored bine pjevala je horski i plesala uz sve njegove pjesme. Èoliæ i bend su nakon dva bisa nastup završili u 2 sata iza ponoæi numerom „Noæ mi te duguje". Novinari su ostali uskraæeni za izjavu.
Na punim ulicama, baštama kafiæa i restoranima, pjevalo se, plesalo i veselilo do kasno u noæ.

Kako su Kotorani doèekali Novu godinu


Odbrojavanjem taèno u ponoæ došla je sa vatrometom na kotorske trgove, pjace i pjacete, ulice, portune i kalete Nova 2013. godina.
Grad je živio kao i u godinama kada je prvi u našoj državi organizovao doèek nove godine na svojim raskošnim trgovima i pjacama.
Brojni gosti miješali su se sa domaæim stanovništvom koje nije krilo oduševljenje što su prelijepu decembarsku noæ, posljednju u staroj godini, ispraæali uz mediteranske zvuke grupa Egzodusi iz Herceg Novog i Slatka tajna iz Metkoviæa na glavnom gradskom trgu.
Mladi su u svom ritmu uživali ispred kotorske bazilike Sv. Tripuna uz muzièki sastav Indigo blue i klapu Who see iz Kotora, koja æe našu zemlju predstavljati na predstojeæem Eurosongu, sad veæ ove godine u švedskom Malmeu.
Novu godinu obilježio je i petominutni vatromet koji je najavio veselje, igru i ples do ranih jutarnjih sati.
U razgovoru sa brojnim gostima koji su Kotor izabrali da doèekaju Novu godinu bilo je Rusa, Engleza, Iraca, Šveðana, uz goste iz gotovo svih država bivše Jugoslavije. Za Skala radio su kazali da se izvanredno provode u prelijepom i gostoljubivom gradu i da su znali da ne griješe što su upravo Kotor izabrali da provedu najluðu noæ.
Po rijeèima direktora kotorske Turistièke organizacije Mirze Krciæa u Kotoru je bilo preko 10.000 gostiju.
Kafiæi su organizovali doèek na svoj naèin.
Nije bilo incidenata, a ispred grada je dežurale ekipe Hitne pomoæi i kotorske Ispostave policije.
Doèek Nove godine je organizovala Turistièka organizacija Kotor, suorganizator je bio Kulturni centar "Nikola Ðurkoviæ", a pokrovitelj Opština Kotor.

Svuda veselo!



Veselo je bilo i u ostalim gradovima Crne Gore.

Žabljaèki i kolašinski hoteli bili su puni, a pod Durmitorom, po tradiciji, bilo je i onih koji su u Novu godinu ušli na skijama. Ponoæno skijanje je prireðeno na skijalištu Savin kuk.
Podgorièki hoteli i kafiæi su, takoðe, organizovali doèek Nove godine, dok su Nikšiæani, Hercegnovljani, Beranci i Pljevljaci u najveæem broju slavili u kuæama.



tvcg

Posjeta : 1524