1
Pljevljak osumnjièen za izazivanje opšte opasnosti
Sugraðaninu zapalio kola?!

    Službenici Podruène jedinice Pljevlja danas su identifikovali, lišili slobode i zadržali D.P. (25) iz Pljevalja, zbog sumnje da je, tokom noæi, izazvao požar na vozilu, vlasništvo njegovog sugraðanina.
Osumnjièeni D.P. je, uz poseban izvještaj, kao dopunu kriviène prijave podnijete po nepoznatom poèiniocu, predat tužiocu, zbog osnovane sumnje da je poèinio krivièno djelo izazivanje opšte opasnosti.

Policijske mjere upuæuju na sumnju da je D.P, oko 00,50, došao do porodiène kuæe D.Ð, koja se nalazi u Zlatiborskoj ulici u Pljevljima, i prišao putnièkom vozilu „Renault 5“, vlasništvo Ž.M. iz Pljevalja, koje je bilo parkirano ispred pomenute kuæe.
Osumnjièeni D.P. je potom, kako se sumnja, britvom koju je imao sa sobom probio rezervoar na vozilu i šibicom zapalio proliveno gorivo, nakon èega se udaljio sa lica mjesta.
Dežurnu službu PJ Pljevlja o dogaðaju je obavijestio kontakt policajac, kojem je jedan graðanin prijavio požar na vozilu. Policija je odmah po obavještenju preduzela službene mjere i radnje, koje su dovele do identifikovanja i lišenja slobode osumnjièenog.
O dogaðaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivièno djelo i naložio vršenje uviðaja.




Posjeta : 2239