3
Jackpot igre "Mega Millions" dostigao 640 miliona dolara
Amerikanci love - rekordni dobitak!

    Amerikanci diljem zemlje stoje u redovima kako bi obavili posao života. Svi oni nadaju se da će za jedan uložen dolar osvojiti premiju. U ovom slučaju, riječ je o nevjerovatnih i rekordno visokih 640 miliona dolara.

Toliko, naime, iznosi jackpot igre "Mega Millions" čiji će dobitnik, očekuju svi, biti izvučen večeras u 23 sata po lokalnom vremenu u Atlanti. Vjerojatnost je pobjede 1 naprema 175 milijuna.
Kimberly Starks iz Lutrije američke savezne države Georgije kazala je kako je riječ o svjetskom rekordu. Ponovljenom. Naime, posljednji "megamilionski" zgoditak iznosio je 390 miliona 2007. godine. Ovaj je najprije probio plafon iznosom od 540 miliona dolara, no danas je pogodak dodatno "podebljan", prenosi CBS.
Iznos je toliko visok jer jackpot nije pogođen još od 24. januara. Brojevi se izvlače dvaput sedmi;no, a cilj je pogoditi pet brojeva plus Mega Ball. Već 18 izvlačenja to nikome nije uspjelo pa ako i večeras nitko ne bude sretne ruke, organizatori planiraju iduće izvlačenje preseliti na njujorški Times Square.
Posjeta : 1569