0
Poslanica PES Jelena Nedoviæ reagovala na intervju predsjednika DPS "Anteni M"
Èega se uplašio - i kome Živkoviæ prijeti?

      - Ko se to predstavlja kao novi, mlad, èisti i evropski lider? Kakav je to lider i patriota spreman da pogazi Ustav i Zakon onoga momenta kada ožive institucije Sistema? Konaèno družina pokazuje pravo lice kada istina treba da izaðe na vidjelo, blijede sada njihove floskule o evropskoj i graðanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj. Èega si se uplašio Živkoviæu i kome prijetiš? - upitala je poslanica PES Jelena Nedoviæ, ukazujuæi da "DPS je konaèno pokazao svoje pravo lice na vidjelo, prijete i dijele lekcije o poštenju".

Poruèila je da u Crnoj Gori nema više politièkih pritisaka i ucjena, a ni straha da li æe pravda biti dostižna.
- Ne postoji više instrumentalizovano pravosuðe i revanšizam, predugo je trajalo i neæe ostati nekažnjeno. Dok se u strahu batrgate, pokazujete li vi to put do glave jer su pipci hobotnice pokidani? Dijelite lekcije o èasti i poštenju "istorijskih liènosti" i "veljih patriota " što su nas u crno zavili na sve strane. Zarobili sve institucije, dijelili selektivno pravdu i bili iznad zakona, i sad vi nama držite lekcije? Koliko ste u panici opet prijetite kao i vaš vjeèiti voða, pa ni to nije malo nego hoæete da posijete strah u momentu kad vladavina prava ulazi na Velika vrata - dodala je ona.
Prema njenim rijeèima, IBAR je završeno poglavlje i to je novi poèetak u državi, a za "DPS a oèigledno kraj".
- Èim ovako oèajne vapaje širite, bez imalo samopoštovanja - kazala je ona.
Živkoviæu je poruèila da nijedan pojedinac i partija ne može biti jaèi od države.
- Ovakve poruke Živkoviæa izuzetno su opasne i predstavljaju pritisak na tužilastvo. Glavni specijalni tužilac veæ neko vrijeme je žrtva negativne kampanje od strane pojedinaca, koji pokušavaju da ga etiketiraju i degradiraju, a sve u namjeri da zaustave sprovoðenje pravde u Crnoj Gori. Jedino što je ispravno je da svi zajedno podržimo rad institucija sistema u cilju totalnog iskorjenjivanja korupcije i kriminala, kako bi generacijama koje dolaze ostavili dobar zalog za buduænost - istakla je Nedoviæ.
Tvrdi da ovo nije prvi put da neko iz DPS prijeti radikalizacijom.
- Podsjetiæu i da je bivši predsjednik Milo Ðukanoviæ svojevremeno pozivao da se Crna Gora brani i iz šume, dok je nedavno pozivao i na krvnu osvetu. Oni koji su devedesetih “zamrzjeli šah zbog šahovnice”, a poslije glumili da teže evropskim vrijednostima, dok su punili svoje džepove i doveli graðane na ivicu egzistencije – hoæe opet taj scenario. Toga filma vise gledati neæete - zakljuèila je Nedoviæ.




Posjeta : 61