0
Košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore sjutra od 14,30 u Rigi igra protiv Brazila
Oprezni sa - očekivanjima!

       - Sada praktično zavrÅ¡avamo jedan olimpijski ciklus od četiri godine i nakon dobrog Evropskog prvenstva i sjajnog Mundobasketa ovo je nagrada za nas da smo prvi put na olimpijskom kvalifikacinom turniru. Jasno je da su ovdje najbolji od najboljih, u Rigi je jedan od četiri turnira, a od Å¡est timova samo jedan dobija vizu za Pariz, tako da je jasno kakav turnir slijedi. Svaka grupa je zahtjevna, a mislim da je naÅ¡a prilično teÅ¡ka, tako da moramo biti oprezni sa očekivanjima. Smatram da su Brazil i Letonija iz ove dvije grupe favoriti, dok smo mi sa prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo se dobro spremili, da ćemo izgledati najbolje moguće u ovom momentu, da ćemo biti tačni i precizni u oba pravca, jer jedino tako možemo sjutra protiv sjajne reprezentacije Brazila doći u poziciju da eventualno stignemo do pobjede - naglaÅ¡ava BoÅ¡ko Radović, selektor koÅ¡arkaÅ¡ke "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra od 14,30 igraju protiv Brazila prvu utakmicu na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi sa kojeg samo pobjednik ide na Olimpijske igre.

Selektor Crne Gore imao je uoči početka priprema dosta problema, tako da je naÅ¡a reprezentacija prilično podmlađena, ali i pored toga, svi su svjesni istorijske Å¡anse da budu u igri za najveću planetarnu sportsku smotru.
- Privilegija je biti ovdje. Sve reprezentacije su stigle u najjačim sastavima, jer i pored svih uspjeha u klubovima, svi imaju želju da budu sa svojim reprezentacijama dio Olimpijskih igara. Samim tim čeka nas težak posao, a ne bih se vraćao na činjenicu ko nedostaje, jer ovdje je trenutno 12 najboljih igrača koje imamo i sa njima ćemo pokuÅ¡ati da napravimo dobar posao u Rigi – jasan je selektor Crne Gore.
Kada je u pitanju recept za uspjeh, Radović je bio kristalno jasan.
- Ono Å¡to mi treba da radimo i u napadu i u odbrani jeste da svedemo igru 5 na 5, da zaustavimo njihovu tranziciju. Radi se o talentovanoj reprezentaciji, koja ima i mlade i iskusne igrače, a samim tim prilično kompletna, tako da moramo biti veoma precizni i u napadu i u odbrani, kako bi bili u utakmici – zaključio je Radović.




Posjeta : 35