0
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore sjutra igra prijateljsku utakmicu sa Gruzijom
Rezultat je važan - u septembru!

      - Drago mi je da igramo u Podgorici, rival nam je vrlo dobra ekipa i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prve utakmice na domaćem terenu. Rezultat je bitan, ne i najvažniji. Biće u septembru, kada nas u prvom meču čeka Island koji je juče pobijedio Englesku. Imaju kvalitet i dobro stoje, Englezi su imali jedan Å¡ut na gol. Biće teÅ¡ka Liga nacija, a protiv Gruzije treba da se zabavljamo. Ova ekipa je dosta bila inferiorna, a smatram da ne treba da bude takva - ukazao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore koja sjutra - na "Gradskom stadionu" u Podgorici od 20,45 - igra prijateljsku utakmicu sa Gruzijom koja će joj biti generalna proba pred septembarski start UEFA Lige nacija.

- Jovetić ima problema sa povredom, pod znakom pitanja su i Janković i Vujačić, vidjećemo ko će biti spreman, kazao je Prosinečki, koji sigurno neće računati na Matiju Å arkića i MiloÅ¡a Brnovića, kao i Stefana Savića, Adama MaruÅ¡ića i Marka Tućija.
Junski mečevi znaju da budu nezgodni za selekcije koje se ne spremaju za nastup na velikom takmičenju.
- Bio sam igrač, jun je najgori mjesec. Sezone su duge i naporne, svi razmiÅ¡ljaju o odmoru. Ali, neka izdrže ovaj meč, pa će onda odmarati, poručio je selektor, koji je prokomentarisao sjutraÅ¡njeg protivnika.
- Odlično su organizovana ekipa. Gledao sam njihova četiri posljednja meča, pogotovo protiv Grčke u finalu baraža za Euro. Jesu proÅ¡li na penale, ali protiv selekcije koja je možda i bolja od njih. Pokazali su da su izvanredno organizovani, da je Vili Sanjol napravio odličnu grupu, vidi se da imaju dobru atmosferu. Znaju Å¡to hoće i biće baÅ¡ teÅ¡ka utakmica. Gruzija nije kao Å¡to je bila nekada, uz Kvaracheliju iz Napolija imaju joÅ¡ odličnih igrača. Siguran sam da će biti sjajna utakmica, dodao je Prosinečki.
- Iza nas je duga sezona, junski termin je baÅ¡ nezgodan. Imamo, ipak, dovoljno snage i motivacije da odigramo na pravi način i zavrÅ¡imo ciklus kako treba. Velika je želja za dokazivanjem, ova utakmica nam je mnogo bitna iako je prijateljska, jer želimo da se dodatno uigramo pred septembarski start Lige nacija, rekao je defanzivac Crne Gore.
Marko Bakić vjeruje da će navijači popuniti tribine Gradskog stadiona. - Nadam se da publika shvata da smo na novom početku, a da naÅ¡i ključni igrači ulaze u posljednji ciklus. Stevan Jovetić i Stefan Savić su u poznim igračkim godinama i treba im odati priznanje Å¡to i dalje predvode ovu generaciju. Nadam se će ljudi sve to prepoznati i biti uz nas, a mi ćemo uraditi sve da dođemo do sna i izborimo veliko takmičenje, rekao je Bakić.

Priznanja VeÅ¡oviću i Bakiću!


Uoči danaÅ¡nje pres konferencije, uručena su priznanja Marku VeÅ¡oviću za 50. nastup i Marku Bakiću za 25. u dresu reprezentacije. Priznanja im je uručio predsjednik FSCG Dejan Savićević.




Posjeta : 43