3
Reprezentacije Crne Gore u mini fudbalu spremna i motivisana dočekuje mečeve prve faze EP u Sarajevu
Probaćemo da budemo - prvi u grupi!

       - Očekivanja su velika. Igrali smo prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom i Albanijom i rijeÅ”ili ih u svoju korist. Bili smo zadovoljni žrijebom koji nam je dodijelio te dvije reprezentacije. O Sloveniji nemamo nikakvih podataka, ali mislim da im možemo parirati. Ne bih doveo u pitanje prolaz u osminu finala, a probaćemo da budemo prvi u grupi. Konkurencija je sada mnogo jača. Ovaj sport je mnogo napredovao u posljednjih nekoliko godina. Sada u svijetu ima viÅ”e od milion registrovanih igrača mini fudala. Na ovom Evropskom prvenstvu rekao bih da smo po kvalitetu između petog i desetog mjesta. To je i naÅ” cilj, jer će se prvih deset plasirati na Svjetsko prvenstvo - istakao je Dejan Raspopović, selektor reprezentacije Crne Gore u mini fudbalu, koja spremna i motivisana dočekuje mečeve prve faze, a rivali u grupi biće joj Slovenija, Albanija i domaćin Bosna i Hercegovina.

- Prvi meč je uvijek je najvažniji. Pobjedom bismo skinuli pritisak i dosta olakÅ”ali prolaz u narednu rundu. Iako je Slovenija loÅ”ija po rejtingu, nema opuÅ”tanja, jer na posljednjih nekoliko takmičenja nije učestvovala, tako da su nepoznanica za nas. Vrlo je značajno da slavimo na startu. Nadam se da ćemo proći grupu, potom i osminu finala, gdje smo zakočili u prethodnih nekoliko godina - ukazuje kapiten Zoran Kovač, koji očekuje da ekipa prođe grupu, potom i prođe osminu finalu.
U Å”est grupa biće smjeÅ”tene 24 reprezentacije. Po dvije najbolje, te četiri najuspjeÅ”nije trećeplasirane izboriće prolaz u osminu finala. Titulu brani Azerbejdžan.




Posjeta : 58