0
Novo izdanje tetralogije Mihaila Lalića
Promocija ā€œCrnogorske rapsodijeā€!

       ā€œCrnogorska rapsodijaā€, novo izdanje tetralogije Mihaila Lalića, monumentalna književna sinteza koja se oslanja na njegova izabrana djela u četiri toma: ā€œRatna srećaā€, ā€œZatočeniciā€, ā€œDokle Gora zazeleniā€ i ā€œGledajući dolje na drumoveā€, objavljena u izdanju crnogorske izdavačke kuće CID, biće sjutra od 21 promovisana u dvoriÅ”tu Kuslevove kuće.
Na književnoj večeri govoriće Bojana Obradović, Radule Novović i Andrijana Deletić Milačić. Moderatorka razgovora je Valentina Radulović.


Prvi put se pojavljuje kao cjelina. Njen osnovni cilj je da čitalačkoj publici predstavi druÅ”tvene, političke i kulturne prilika u Crnoj Gori i na Balkanu u prvoj polovini XX vijeka, i na taj način ukaže na istorijske korijene savremenih podjela i dioba. U tom smislu, ā€œCrnogorska rapsodijaā€ je nezaobilazno Å”tivo za razumijevanje nekadaÅ”nje i danaÅ”nje Crne Gore.
   Izdanje je namijenjeno srednjoÅ”kolcima zavrÅ”nih razreda, studentima književnosti, druÅ”tvenih i humanističkih nauka, kao i Å”iroj čitalačkoj publici.




Posjeta : 28