0
Na "Podgoričkom kulturnom ljetu 2024", povodom 78. godiÅ”njice Republike Italije
Na trgu pjeva - "Neri per Caso"!

Povodom 78. godiÅ”njice Republike Italije, a u sklopu manifestacije ā€œPodgoričko kulturno ljetoā€, večeras od 20, na Trgu nezavisnosti biće priređen koncert poznatog italijanskog akapela benda "Neri per Caso".
Bend je 2020. proslavio 25 godina karijere, sarađujući s najvećim interpretatorima italijanske muzike i dospjevÅ”i na vrh lista popularnosti, upravo zbog jedinstvenog načina na koji virtuozni sekstet pjeva bez ikakve muzičke pratnje, na tragu uspjeha američkog pokreta poznatog kao Doo-wop iz 1950.

Italijanski bend "Neri per Caso", osnovan u Salernu 1991, poznat je po akapela nastupima. Članovi benda karijeru su započeli pjevanjem u klubovima Salerna, a u Italiji su se proslavili nakon učeÅ”ća na Festivalu italijanskih pjesama u Sanremu 1994. i pjesme "Donne", poznatog italijanskog kantautora Cukera. Godine 1995. pobijedili su na istom festivalu u kategoriji "Nuove proposte" s pjesmom "Le ragazze". Njihov istoimeni prvi album, s obradama poznatih italijanskih pjesama i dvije nove pjesme, bio je platinasti Å”est puta. Drugi album "Strumenti" izdaju 1996, a njihove glasove prate akustični, elektronski i udarački instrumenti (čaÅ”e, kaÅ”ike, futrole za gitare...), stvarajući specifičnu atmosferu, različitu za svaku pjesmu.




Posjeta : 49