1
Osamnaesti Meðunarodni podgorièki sajam knjiga sveèano otvoren u zgradi Muzièkog centra i Crnogorske kinoteke
Predstavlja se - preko sto izdavaèa!

             - Shvatili smo da je otvoren i sadržajan sajam knjiga potreban Podgorici i Crnoj Gori, njegoj kulturi, izdavaÅ¡tvu ali najprije èitaocima koji su dobili veliku sajamsku i kulturnu manifestaciju - ukazao je Predrag Uljareviæ, direktor 18. Meðunarodnog podgorièkog sajm knjia, koji æe pod sloganom "Èitaj budi klasik", do 17. biti otvoren u zgradi Muzièkog centra i Crnogorske kinoteke. Na sajmu kojinæe se predstaviti viÅ¡e od 100 izdavaèa iz Crne Gore, regiona i Evrope. Poèasna država-gost ovogodiÅ¡njeg sajma je Francuska.

- Danas je prava prilika da odamo poèast svim onim autorima koji su svojom rijeèju obilježili epohe u prošlosti ali i da podstaknemo one u èijoj æemo ljepoti pisane rijeèi uživati u buduænost, i koji æe ovaj svijet uèiniti ljepšim i plemenitijim mjestom za život svih nas na znaèaj oèuvanja knjige ukazala je i ministatka prosvjet nauke i inovacija Anðela Jakšiæ Stojanoviæ.
- Zajednièka vizija je da približimo èaroliju knjige što bliže graðanima - istakla je ministarka kulture i medija Tamara Vujoviæ.




Posjeta : 41