2
Akcija ā€œLimitirane cijeneā€ dala odlične rezultate i biće nastavljena
Zahvaljujući akciji - april bez inflacije!

- Akcija ā€œLimitirane cijeneā€ koja je započela krajem marta mjeseca dala je odlične rezultate koji su potvrda da je stručan i odgovoran pristup jedini princip kojim se moramo voditi prilikom donoÅ”enja odluka.
Zahvaljujući ovoj akciji Vlade u aprilu 2024. praktično nije zabilježena inflacija. Odnosno u poređenju sa martom mjesecom iznosila je 0.1 odsto - saopÅ”teno je iz kabineta potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i najavljen je njen nastavak.

- Koristim priliku da najavim da, u saradnji sa partnerima, već tokom sedmice možemo očekivati i nove odluke u ovom smjeru.
Opcija koju trenutno razmataramo je produžavanje trajanja akcije tokom turističke sezone - odnosno da zadržimo grupu ā€œIā€ u kojoj se nalazi 5 osnovnih proizvoda iz važeće akcije ā€œlimitirana cijenaā€ uz definisanje nove grupe za domaće proizvode.
Imajući u vidu da je važeća akcija imala odličan efekat na promet domaćih proizvoda, u namjeri da istu dodatnu podstaknemo pozivamo trgovinske lance da pozicioniraju i uvrste sve i baÅ” sve domaće proizvode na svoje rafove sa limitiranom maržom.
Očekujemo da do kraja sedmice predstavimo sve detalje nove odluke i napominjemo da će Ministarstvo pratiti njeno sprovođenje te reagovati na eventualnu nedosljednu primjenu trgovinskih lanaca u odnosu prema domaćim proizvodima.
Nakon analize efekata ovih akcija, od septembra ćemo inovirati odluku na osnovu iskustva i postignutih rezultata.




Posjeta : 44