0
Predsjednik države primio rumunsku delegaciju
Milatoviæu medalja - "Mihai Eminescu"!

    Predsjedniku države Jakovu Milatoviæu, koji je danas primio rumunsku delegaciju na èelu sa gradonaèelnicom Krajove Lijom Olgucom Vasilesku i predsjednikom regiona Dolj Kosminom Vasileom, uruèena je medalja "Mihai Eminescu" za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti i uruèena mu je titula poèasnog èlana Meðunarodne akademije „Mihai Eminescu“.

On je èlanovima rumunske privredne delegacije zahvalio na odlikovanju, istakavši da ova posjeta ima veliki znaèaj za unaprjeðenje bilateralne ekonomske saradnje dvije države. Dodao je da je posjeta potvrda odliènih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Rumunije, te da otvara moguænosti za snaženje investicione aktivnosti, posebno u sektorima turizma, energatike i industrije.
Ukazao je i na dosadašnji znaèaj podrške Rumunije našem evropskom putu, dodajuæi da oèekuje da æe ona i u narednom periodu biti nastavljena.
Predstavnici rumunske privrede su izrazili zadovoljstvo susretom sa Predsjednikom, ocijenivši da današnji sastanak doprinosi daljem snaženju meðudržavnih politièkih i kulturnih veza Crne Gore i Rumunije.
Današnji sastanak dolazi nakon uspješne zvaniène posjete predsjednika Milatoviæa Rumuniji sredinom marta ove godine.




Posjeta : 28