1
AnalitiĆØar i bivÅ”i ministar unutraÅ”njih poslova Sergej SekuloviƦ u emisiji "Link" RTV CG
Ako ne smijene MiloviƦa - udarac za SpajiƦa!

    - Nisam siguran da Ʀe brzo doƦi do njegovog razjeÅ”enja. Tu postoje i opreĆØna miÅ”ljenja kod pravnika. Njegovo razjeÅ”enje Ʀe najvjerovatnije odraditi politiĆØki akteri koji zagovaraju da se rekonstrukcija Vlade dogodi Å”to je brže moguƦe, tako da Ʀe vrlo vjerovatno doƦi do proceduralnog momenta u parlamentu - ukazao je, govoreƦi o smjeni ministra pravde Andreja MiloviƦa u emisiji "Link" RTV CG analitiĆØar i bivÅ”i ministar unutraÅ”njih poslova Sergej SekuloviƦ.

Prema SekuloviƦevim rijeĆØima, ukoliko razjeÅ”enje MiloviƦa ne proĆ°e u parlamentu, to bi bio veliki udarac za premijera.
- To bi znaĆØilo da slobodno može da podnese ostavku. Vanredni izbori bi u tom sluĆØaju bili na pomolu - dodao je SekuloviƦ.
SekuloviƦ je kazao da je potez premijera Milojka SpajiƦa za razrjeÅ”enje bi logiĆØan, s obzirom na naĆØin kako se MiloviƦ obratio javnosti na konferenciji.
- Iznio je optužbe i teÅ”ke kvalifikacije i rekao je da je to poĆØetak njegove borbe ili osvete. SpajiƦ je bio prinuĆ°en da reaguje. Adekvatna komunikacija izmeĆ°u njih dvojice nije postojala, bila je tu i medijska izolacija u odreĆ°enom periodu, pa se moglo vidjeti da SpajiƦ na MiloviƦa ne može da raĆØuna. Meni politiĆØka scena liĆØi na sportski dogaĆ°aj, ali paralelno se igra fudbal, koÅ”arka i odbojka. Tu je mnogo konfuzije i zbrke i teÅ”ko je pohvatati logiĆØki niz i slijed dogaĆ°aja - kazao je SekuloviƦ.
GovoreƦi o rekonstrukciji Vlade, SekuloviƦ ne iskljuĆØuje moguƦnost da partija Å”efa parlamenta Andrije MandiƦa Nova srpska demokratija (NSD) bude dio izvrÅ”ne vlasti.
- Ne iskljuĆØujem moguƦnost i da Milan KneževiƦ ne bude dio vlasti. On i MandiƦ su koordinisani i igraju igru "dobar policajac-loÅ” policajac". KneževiƦ sigurno želi da zadrži svoju politiĆØku priĆØu koja ima svoje biraĆØe i svoju publiku. Ulaskom u Vladu, KneževiƦ snosi odgovornost za sve negativne posljedice. Onda ne bi mogao da politiĆØki da nastupa - konstatovao je SekuloviƦ.




Posjeta : 41