1
Predsjednik Vlade Crne Gore, povodom poziva ministra pravde Andreja Milovića da predloĆŸi SkupĆĄtini Crnee Gore njegovo razrijeĆĄenje
PredloĆŸiću razrjeĆĄenje - u najkraćem roku!

- Tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udruĆŸene kampanje naruĆĄavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a. Posebno imam potrebu da istaknem, da od početka mandata Vlade istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon ĆŸutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade. Bez obzira na ove okolnosti, Vlada kao i do sada, mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje ĆŸivotnog standarda svim građanima. Stoga ću, predlog za razrjeĆĄenje ministra pravde shodno svojim ovlaĆĄćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi Vlada nastavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva - napomenuo je u saopĆĄtenju Milojko Spajić, predsjednik Vlade Crne Gore, povodom poziva ministra pravde Andreja Milovića da predloĆŸi SkupĆĄtini Crnee Gore njegovo razrijeĆĄenje.

- Preciznosti radi, Milovićevi raniji nastupi u javnosti, na koje sam mu vrlo jasno skretao paĆŸnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnoĆĄenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije. U prethodnim mjesecima učinio sam sve da ministar pravde, zbog njegovog, ali prije svega ugleda 44. Vlade poradi na ministarskom djelovanju, skladno povjerenju koje sam mu ukazao i očekivanjima koja sam od njega imao. Ali Andrej Milović je sam izabrao. Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokuĆĄaju destabilizacije integriteta Vlade i time uruĆĄavanja evropskog puta Crne Gore. Nije slučajnost da u trenutku kada su i Vlada i SkupĆĄtina demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića - ukazao je premijer.




Posjeta : 38