1
Ministar pravde Andrej Miloviæ sa vanredne press konferencije pozvao premijera da ga razriješi
Stajem vam - na politièku crtu!

    - Sada, kada je pozitivan IBAR ostvaren, viÅ¡e ne želim da æutim. Naprotiv, želim da otvoreno razgovaramo jer to moramo da bismo upoznali javnost sa joÅ¡ nekim aspektima, da se reorganizujemo, pa da se joÅ¡ snažnije ustrijemimo ka zatvaranju pregovaraèkih poglavljasa EU I postanemo njena prva naredna èlanica. Cijena koju plaæam je za moju besprijekornu borbu za one kojima sam vjerovao, a koji su me izdali. Koji su, takoðe, izdali dogovore o zajednièkom djelovanju koje smo imaali jer samostalno I bez prathodnih konsultacija nijesmo radili niÅ¡ta. Tek, nijesam ulazio u ozbiljnim mimoilaženjima I konfliktima sa najmoænijim ljudima iz sektora bezbjednosti države, bez prethodnog dogovora I plana. Tragovi takvih izdaja ne nalaze se na mojim prstima, veæ na mojim leðima. Zato je doÅ¡lo vrijeme da premijer Spajiæ I ja svedemo institucionalne raèune prije nego li njegovo toksièno okruženje, a onda I on sam, povuèe sve ka ponoru. Kako PES, koji je poèeo da vuèe ka ponoru, tako Vladu I Cijelu Crnu Goru. Stoga, predsjednièe Vlade, gospodine Spajiæu, želimm da vam pomognem I da prekinemo ovo politièko mrcvarenje I nedosljednost. Stisnite petlju I u najkraæem roku uputite prijedlog SkupÅ¡tini Crne Gore da me razrijeÅ¡i dužnosti ministra pravde, koji je predano radio na dobijanju pozitivnog IBAR, a vas èesto branio I kada drugi nijesu ni htjeli, ni smjeli. Stajem vam na politièku crtu, kako bi sve ovo konaèno dobilo epilog. To smo obojica dužni Crnoj Gori I njenim graðanima - ministar pravde Andrej Miloviæ sa danaÅ¡nje vanredne press konferencije pozvao je premijera da ga razrijeÅ¡i.

- Šta æe reæi skupštinski plenum na to, kako æe glasati o vašem prijedlogu o mom razriješenju I kako æe vrednovati moj dosadašnji uèinak I rad vidjeæemo. Ali, ubrzano otklanjanje iluzija zaista smo dužni poslanicima koji sun as birali, a najdužniji smo graðanima Crne gore. Zato Spajiæu, prekinite više ovu farsu koju kreirate sa šefom kabineta. Predložite moje razriješenje I doðite u Skupštinu Crne Gore, da pred oèima cijele crnogorske javnosti položimo raèune. Pred onima kojima smo odgovorni, a imaæemo što da kažemo - dodao je Miloviæ, koji je prethodno rekao:
- -Od kada sam stupio na dužnost ministra pravde trpio sam I trpim žestoke, smišljene I sraèunate raznovrsne medijske I politièke udare. Ta I takva agenda širenja neistina I veæ oprobana metoda blaæenja ljudi, navodne kriminalizacije I diskvalifikacije kreirana je I uvedena da se pošto-ppoto sruši minister pravde. Nažalost ili na sreæu, nnijesam bio pošteðen ni dijela ljudi iz PES. Dok se odnosilo samo n amene, nosio sam se sa tim. Meðutim, odnenavno posljedice toga I zaposleni u ministarstvu. U èetvrtak veèe tijesnom veæinom u Vladi odluèeno je da se meni kao resornom ministru I mojim saradnicima zabranii da u parlamentu obrazlažemo prijedloge zakona na kojima smo mjesecima predano radili samo zato što je prihvaæen amandman koji je imao za cilj tehnièku korekciju zakonskog teksta. Za iznenaðanje je bilo prihvatiti da bilo ko prisvaja rezultate našeg rada I da se njima bez pokriæa kiti.
- Premijer Spajiæ I šef njegovog kabineta, koji o ovim zakonima teško da znaju više od njihovih naziva, znali su da naðu naèin da nelegalno I nelegitimno udalje me iz Skupštine Crne Gore, kao jasan uvod u ono što veæ nneko vrijeme planiraju da urade, da zamijene ministra s dignitetom nekim drugim koji æe biti taster-ministar, klimoglavac I koji æe se bez pardona hvaliti, ali ne svojim radom. Sve vrijeme sam bio bez reakcije na destrukcije samo zato što sam iz liènog dostojanstva, ponosan postavio interes naše države I graðana Crne Gore. Zato sam odæutao protivpravno iskljuèenje iz Predsjedništva PES I to kada sam bio na putu za Brisel, da utièem da Crna Gora dobije pozitivan IBAR do kraja belgijskog predsjedavanja.





Posjeta : 43