0
Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja rano jutros uhapsili bbivšeg šefa kriminalistike barske policije
Vasović će biti priveden - u SDT!

BivÅ¡i Å¡ef kriminalistike barske policije Ilija Vasović sasluÅ¡an je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO). Nakon zavrÅ¡etka sasluÅ¡anja, Vasović će biti priveden u Specijalno državno tužilaÅ¡tvo.
Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Sudeći prema komunikaciji sa Sky ECC, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaÅ¡tvu, policajac Ilija Vasović godinama se, navodno, bavio Å¡vercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.
U obavjeÅ¡tajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru-Acu Mrkiću, koga je Specijalno tužilaÅ¡tvo 23. januara optužilo da je Å¡ef kriminalne organizacije, piÅ¡e Libertas.
U toj optužnici, u kojoj je 15 pripadnika kriminalne organizacije osumnjičenih da su se bavili krijumčarenjem cigareta, pranjem novca, nasiljem, zastaÅ¡ivanjem i drugim teÅ¡kim krivičnim djelima, nema policajca Vasovića ni među osumnjičenima, ali ni na spisku svjedoka.
Iz Specijalnog tužilaÅ¡tva Libertas u utorak nije uspio da dobije informaciju da li se vodi neka istraga protiv Vasovića i da li je sasluÅ¡avan.




Posjeta : 54