3
Usvojena Plaforma za spaÅ¡avanje i restrukturiranje Instituta "Dr Simo MiloÅ¡ević" u Igalu
Ključni korak - manjinskih akcionara!

       Ključni korak ka spaÅ¡avanju Instituta "Dr Simo MiloÅ¡ević": Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predložilo je, a Vlada usvojila Platformu za spaÅ¡avanje i restrukturiranje Instituta – na potezu manjinski akcionari, da li će uključiti u borbu za spas i novo zlatno doba Instituta
U cilju očuvanja i unapređenja jedinstvenog i jednog od najvažnijih zdravstvenih i turističkih resursa naÅ¡e zemlje na danaÅ¡njoj sjednici Vlade, usvojena je Plaforma za spaÅ¡avanje i restrukturiranje Instituta "Dr Simo MiloÅ¡ević" u Igalu.

Plan će predvidjeti niz mjera koje će omogućiti modernizaciju i unapređenje rada Instituta, čime će se ojačati njegova pozicija renomiranog centra za rehabilitaciju i medicinski turizam. Ovaj Plan, između ostalog, ima za cilj stabilizaciju poslovanja Instituta sa posebnim akcentom na očuvanje radnih mjesta te unapređenje kvaliteta usluga koje Institut pruža.
Kako je podrÅ¡ka manjinskih akcionara od suÅ¡tinskog značaja za usvajanje i realizaciju ovog plana pozivaju se svi akcionari da prepoznaju važnost zajedničkih napora i saradnje u ovom kritičnom trenutku.
- Pored medicinskog odnosno rehabilitacionog aspekta koji su od nemjerljivog značaja za naÅ¡e građane, Institut ujedno igra značajnu ulogu u privlačenju stranih turista i diversifikaciju turističke ponude Crne Gore, Å¡to direktno doprinosi ekonomskom rastu i razvoju države - istakao je ovim povodom ministar državne imovine prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović.
Imajući u vidu teÅ¡ku, skoro bezizlaznu situaciju u koju su dovedeni Institut i svi zaposleni, prvi korak u tom pravcu bilo je pružanje urgentne pomoći u visini od 1,136 mil eura Sindikatu kao vid podrÅ¡ke zaposlenima.
Uvjereni smo da će predložena Platformu za spaÅ¡avanje i restrukturiranje Instituta donijeti dugoročnu stabilnost i prosperitet Institutu, Å¡to će biti na zadovoljstvo svih njegovih korisnika i zaposlenih.
Vlada Crne Gore ostaje posvećena unapređenju i očuvanju ključnih zdravstvenih i turističkih resursa naÅ¡e zemlje, vjerujući da će ovaj plan spaÅ¡avanja biti prepoznat kao značajan korak ka boljoj budućnosti za sve građane Crne Gore.




Posjeta : 40