1
Građanska inicijativa "21. maj"
Džaba Mandiću - marionetska kuknjava!

- To Å¡to je odvratne velikosrpske nacionaliste, bilo da su u odijelima ili mantijama, posebno pogodilo jeste sve izvjesniji krah litijaÅ¡kog ustanka u Crnoj Gori od prije četiri godine. Zato je džaba Mandiću kada marionetski i savijene kičme kuknjavi o podrÅ¡ci Spajićeve vlade Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Svi će se oni morati suočiti sa činjenicom da crnogorski evroatlantski put isključuje "srpsku Crnu Goru" i da će ujedno značiti nepovratan poraz velikosrpske ideologije u Crnoj Gori. Uzalud će im tada biti i srpski popovi i episkopi koji su se rastrčali po Crnoj Gori navođeni iz Beograda i Moskve. A tek ih sve zajedno očekuje bezvremena kletva cetinjskih vladika povodom uzurpacije i otimanja crnogorskih crkava i manastira - zaključuje u saopÅ¡tenju Građanska inicijativa "21. maj" povodom toga Å¡to je "komemorativni skup u Donjoj Gradini povodom sjećanja na ustaÅ¡ke žrtve u Jasenovcu opet je iskoriÅ¡ćen u dnevnopolitičke i velikosrpske svrhe", kao i povodom amandmana na Rezoluciji o genocidu u Srebrenici,

To najbolje potvrđuje niz Å¡ovinističkih bedastoća, gluposti i besmislica koje je izgovorio lider kleptokratskog i klero-nacionalističkog režima u RS. Taj isti Dodik koji je svojevremeno govorio da je u Srebrenici nedvosmisleno bio genocid, već godinama opovrgava samog sebe. Pritom, kao svaki balkanski političar za koga se osnovano sumnja da je ogrezao u korupciji i prevarama jedino Å¡to mu je preostalo to su istorijske laži, nacionalizam i crkva", navode u saopÅ¡tenju.

Kako dodaju, u susret Rezoluciji o genocidu u Srebrenici korumpirana srpska politička, klerikalna i druÅ¡tvena "elita" pokuÅ¡ava da podsjećanjem na genocidnu politiku ustaÅ¡kog režima prema srpskom narodu u II svjetskom ratu relativizuje vlastitu odgovornost za velikosrpski neofaÅ¡izam, zločine i raspad Jugoslavije od prije samo nekolike decenije.




Posjeta : 44