0
Povodom Dana Evrope, "Evropski đir"organizuju opÅ¡tine Bar, NikÅ¡ić, KolaÅ¡in, Mojkovac, Berane, Žabljak, Petnjica i Pljevlja
Programi reflektuju - težnje države!

                Pod sloganom “Evropski đirâ€, u okviru koga će biti reflektovane težnje države ka evropskoj integraciji i usvajanju zajedničkih vropskih vrijednosti.
"Evropski đir", kako je saopÅ¡teno iz Ministarstvo evropskih poslova (MEP), organizuju opÅ¡tine Bar, NikÅ¡ić, KolaÅ¡in, Mojkovac, Berane, Žabljak, Petnjica i Pljevlja, zajedno sa MEP uz podrsku Delegacije Evropske Unije (EU), a u sklopu EU4ME programa.

Naziv "Evropski đir" simbolizuje dinamiku i energiju sa kojom Crna Gora pristupa procesu evropskih integracija, te naglaÅ¡ava važnost pokreta, napretka i zajedniÅ¡tvaâ€, kaže se u saopÅ¡tenju.
Ta inicijativa, kako se navodi, pokriva različite vidove kulturnog i druÅ¡tvenog života, od edukativnih radionica i umjetničkih izložbi do sportskih i muzičkih događaja, sve sa ciljem jačanja evropskog duha i identiteta.
Aktivnosti u okviru "Evropskog đira" biće održane u Baru, NikÅ¡iću, KolaÅ¡inu, Mojkovcu, Beranama, na Žabljaku, u Petnjici i Pljevljima od 9. do 17. maja.
- Kroz raznovrsne programe, učesnici će imati priliku da dožive i uče o kulturnom bogatstvu i različitostima koje Evropa pruža, kao i o značaju očuvanja okoline, unapređenju kulture i podsticanju aktivnog učeÅ¡ća mladih u druÅ¡tvenim procesima - kaže se u saopÅ¡tenju.
Ti događaji, kako se navodi, predstavljaju priliku da se građani Crne Gore joÅ¡ viÅ¡e povežu sa evropskim vrijednostima i idealima.




Posjeta : 51