1
OpÅ¡tina Bar zahvalna čelniku tamoÅ¡njeg odbora Građanskog pokreta URA
Bio nijemi posmatrač - Abazovićevog fatalnog pokuÅ¡aja!

    -Jasno je, dakle, da je Luka Bar u njegovom mandatu “relaksirano†podržala i podržava ideju Vlade Crne Gore za izgradnju gasne elektrane i LNG terminala u Baru, i to bez ikakve studije izvodljivosti, cost-benefit analize i studije procjene uticaja na životnu sredinu. Sad barem građani imaju jasnu sliku ko, kako i Å¡ta radi u naÅ¡em gradu, iako je lično g. Pekić zahtijevao da se svo ovo vrijeme od javnosti sakrivaju susreti sa investitorima koji su već pet puta boravili u Luci Bar - poručili su iz OpÅ¡tine Bar koji su zahvalili čelniku tamoÅ¡njeg odbora Građanskog pokreta URA na tome Å¡to im je, kako kažu, kao doskoraÅ¡nji predsjednik Borda direktora Luke Bar, konačno razjasnio neke stvari oko LNG terminala.

Korisno je, ističu, Å¡to je Pekić potvrdio da je bio samo nijemi posmatrač fatalnog pokuÅ¡aja njegovo partijskog Å¡efa, tada premijera u tehničkom mandatu, da dovede u opasnost živote i trajno uniÅ¡ti budućnost grada i budućih generacija u Baru iz samo njemu znanih interesa.
- Umjesto Å¡to nostalgično nabraja svoje misli o proÅ¡losti bilo bi korisnije da razmisli o budućnosti grada Bara. Ipak, za sve ono Å¡to je, u pokuÅ¡aju da opravda ovakvu opaku namjeru da Bar stavi na žrtveni oltar, pokuÅ¡ao da predstavi kao krivicu trenutne lokalne vlasti stojimo na raspolaganju istražnim organima a građani su odavno svoj sud kazali. Dok vjeÅ¡to izbjegava da odgovori na konkretna pitanja viÅ¡e je nego očigledno da će “ruka pravde†zakucati i na njegova vrata i u konačnom utvrditi njegovu ulogu u ovom potencijalno koruptivnom poslu. Mi smo, s druge strane, relaksirani, jer je sad već jasno da smo uspjeli da dobijemo joÅ¡ jednu bitku za očuvanje Bara i interesa njegovih građana, očigledno na Å¡tetu samo bivÅ¡em premijeru i njegovim saborcima znanih interesa - zaključili su.




Posjeta : 53