1
„Ljeto u Prijestonici“ počinje večeras
Na otvaranju - prvi "FunFest"!

    Manifestacija “Ljeto u Prijestonici†koja će ove godine obuhvatiti najrazličitije sadržaje počeće večeras svečanim otvaranjem prvog pozoriÅ¡nog festivala komedije i zabave u Crnoj Gori „FunFesta“ na Ljetnjoj pozornici u 20.

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu sa ponosom najavljuju početak manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju. Manifestacija “Ljeto u Prijestonici†je spoj raznovrsnih događaja, festivala, predstava i kulturnih i zabavnih sadržaja za djecu, a program je koncipiran uz Å¡iroku saradnju institucija i organizacija sa Cetinja, te civilnog sektora i brojnih pojedinaca – navodi se u saopÅ¡tenju gradske uprave.
Prvi pozoriÅ¡ni festival komedije i zabave „FunFest“ je jedinstven događaj, posvećen smijehu i zabavi, obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona i koncerte, a trajaće od 11. do 23. juna 2024. godine.
U okviru „Ljeta u Prijestoniciâ€, ljubitelje dobre muzike očekuje koncert Crvene jabuke 5. jula na Studentskom trgu, dok je 12. jul već tradicionalno rezervisan za manifestaciju „Miris lipa i meda“ koja će se održati na BalÅ¡ića pazaru. Jul zavrÅ¡avamo sa najvećim festivalom piva u regionu „Montenegro beer fest†koji će se održati 26. i 27. jula, a u okviru kojeg će nastupiti najpoznatiji regionalni izvođači: Zdravko Čolić, Kerber, Dubioza Kolektiv, Isak Å abanović, Voyage, Buč Kesidi i Nipple People – saopÅ¡tili su iz Prijestonice.
„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta i septembra – četrnaesto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2024“ biće održano od 1. do 4. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a kao i prethodnih godina na festivalu će učestvovati brojni ansambli iz regiona i svijeta.
Posebno ističemo koncert Nede Ukraden 17. avgusta, Jelene Rozge 23. avgusta, Amire Medunjanin 7. septembra, zatim Susrete amaterskih horova Crne Gore, zavrÅ¡ni koncert polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku i druge događaje. „Ljeto u Prijestonici†zavrÅ¡ava se gastronomskim događajima MESAP III, Riječka noć i NjeguÅ¡ka trpeza, koje će svim posjetiocima ponuditi autentične ukuse naÅ¡eg kraja – najavili su.
Pored pomenutih manifestacija, tokom ljeta planirani su i brojni drugi sadržaji, a detaljan program, kao i poseban program proslave 13. jula – Dana državnosti, biće naknadno objavljeni.
- Pozivamo sve građane i posjetioce da nam se pridruže i uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu „Ljeta u Prijestonici! – pozvali su iz Prijestonice.



V Cetinje

Posjeta : 65