2
Drugi piĆĄu - za "Antenu M" oiĆĄe neko iz gomile
Dogodine u Zeti

    Kakav svjetonazor, takva i politika, a kakva politika takva i etika. Bogme i estetika!
Ukratko, to je definicija sinoćnjeg bljutavog nastupa političara iz Crne Gore koji se okitio nadimkom jednog ukusnog ploda.
Da li je nadimak adekvatan, e o tome se da diskutovati. Lično mislim da bi mu bolje pristajali neki drugi, ali ...

Za uzgajanje te jestive biljke potrebna je zemlja, no "naĆĄ se a njihov plod" odnosi prema svojoj zemlji sa dubokim prezirom i nipodaĆĄtavanjem.
To mu dođe kao neki paradoks: anomalija u prirodi, a buja u druĆĄtvu.
Radije bi da je soj neke druge zemlje u koju se, inače, ukorijenio kao korov, jalov i besplodan. Ukoliko loĆĄ smisao za humor, uz povremeno dranje i kontinuirano ogovaranje sopstvene drĆŸave i njene vojske ne smatrate produktom i pojavom koju treba zalivati.
Za naĆĄ se egzemplar ne brinem jer je puĆĄtio korijene duboko, a "kap po kap" stiĆŸe iz tuđe njive čiji bi volio da je zametak. I cvet i tučak i praĆĄnik.
Tako se protagonist iz Golubovaca sinoć obreo na posjelu kod Milomira Marića, a tamo drača i korova koliko te volja. Grebu, bodu, ĆŸare i zabadaju trnje u sve čega se taknu, pa naravno i u drĆŸavu "naĆĄeg a njihovog ploda."
Skupu je bila nazočna i glavna mahaluĆĄa druĆĄtvenih mreĆŸa, notorno netalentovana pjevačica, sklona da golotinjom, skandalima i (ne)moralnim pridikama prikriva nedostatak sluha. Opisana je morala očarati nusprodukt naĆĄe zemlje (na istoj su "farmi" i "zadruzi" odgajani), pa je pozvana da gostuje kod njega u njegovoj, najmlađoj opĆĄtini u Crnoj Gori na Vidovdan sezona 2025. Dogodine u Zeti, takoreći.
Apsolutno poklapanje. 100% match! I ĆĄator da podignu i da ujedine njenu estetiku i njegovu etiku i "ĆĄefovu" politiku, koja ih vodi u proslavu joĆĄ jednog vidovdanskog poraza zvanog pobjeda. Nije da ih nema, ali jedan manje viĆĄe ... ma, ko to broji joĆĄ?




Posjeta : 72