0
Crnogorska partija predala danas Izbornoj komisiji opštine Mali Iðoš manjinsku izbornu
Pokušavaju da sprijeèe - uèešæe CP na lokalnim izborima!

       Crnogorska partija predala je danas Izbornoj komisiji opštine Mali Iðoš manjinsku izbornu listu za uèestvovanje na lokalnim izborima koji su zakazani za 2. jun ove godine.
Koalicija SNS i SPS preko svojih èlanova u Izbornoj komisiji, u kojoj imaju veæinu, pokušavaju preko Nacionalnog savjeta crnogorske manjine da sprijeèe da se izbornoj listi Crnogorske partije utvrdi položaj izborne liste nacionalne manjine u skladu sa èlanom 75. stav 2. Zakona o lokalnim izborima, saopšteno je iz Crnogorske partije.

U saopštenju navode da su zatražili mišljenje od Nacionalnog savjeta, koji u potpunosti kontrolišu SNS i SPS, o tome “da li Izborna lista Crnogorske partije može imati položaj izborne liste nacionalne manjine”.
- Cilj je jasan, želi se po svaku cijenu sprijeèiti izlazak Crnogorske partije na lokane izbore u opštini Mali Iðoš u kojoj su predate samo dvije izborne liste, i to koalicije SNS i SPS i lista Saveza vojvoðanskih Maðara (SVM). Biæe interesantno na koji naèin æe eventualnu negativnu odluku obrazložiti Dragoljub Maloviæ SNS-ov predsjednik nacionalnog savjeta, imajuæi u vidu da je Crnogorska partija kao manjinska stranka u tri izborna ciklusa (2008-2020) imala odbornike u Skupštini opštine Mali Iðoš, da je u dva izborna ciklusa imala odbornike u Prokuplju, kao i odbornike u Subotici, Šapcu i Kragujevcu. Takoðe Crnogorska partija je tri puta kao manjinska stranka nastupila na parlamentarnim i pokrajinskim izborima. Glasovima odbornika Crnogorske parije i SVM u opštini Mali Iðoš je 2010. godine uveden Crnogorski jezik u službenu upotrebu - navode u saopštenju.
Na kraju poruèuju da æe Crnogorska partija kao autentièni politièki predstavnik crnogorske zajednice u Srbiji upotrijebiti sva pravna sredstva kako bi zaštitila pravo da u skladu sa zakonom nastupi na predstojeæim lokalnim izborima.
- Strah životu kalja obraz èesto - podsjeæaju u saopštenju.




Posjeta : 57