1
- Jelena Marković, potpredsjednica LP, u emisiji „Pressing“ Gradske TV Podgorica o amandmanima na Rezoluciju u Srebrenici
Od "osvježenja" na sceni - klerofaÅ¡istička klika!

          - Ono Å¡to se Crnoj Gori događa od „osvježenja“ 30. avgusta je klerofaÅ¡istička klika na sceni koja radi sve da ta četnička, sramna, ogavna, najmonstruoznija ideologija pokuÅ¡a joÅ¡ jednom da uruÅ¡i temelje Crne Gore. I mi tu imamo likove koji predstavljaju Predsjednika Crne Gore, a koji je i prilikom susreta sa Å¡efom iz Srbije pokazao inferiornost. Isto tako, evropejac Milojko Spajić, koji nikako da se odupre tom uticaju. I PES je neiskren o Rezoluciji o Srebrenici. Da imaju stvarno namjeru da je prihvate i da se suprotstave Å¡efovima iz Srbije, Crna Gora bila bi sponzor, a ne ovako u zavijenoj formi, ko veći pritisak izvrÅ¡i takvu će odluku donijeti. Spajić mora da dobije joÅ¡ jedan Å¡amar iz Srbbje, a nikako da dauči da ako želi dobro Crnoj Gori i ako je stvarno evropejac, a ne zaboravljam kakav je evopejac i on i Jakov Milatović – to je ona struktura 12 apostola biranih pod Ostrogom – a znamo da smo sekularna država i da na vlast nema uticaja crkva, poseno ne crkva koja je ratnim zločincima osvjeÅ¡tavala tenkove kada su kretali da etnički očiste jedno područje od jednog naroda - istakla je, govoreći o Rezoluciji o Srebrenici u emisiji "Pressing"Gradske RTV Podgorica, potpredsjednica LP Jelena Marković.

- Protestna nota Hrvatske Crnoj Gori jasno ukazuje da je ova i ovakva vlada uradila apsolutno sve Å¡to je bilo u njenoj moći kako bi poremetila odnose sa susjedima. Kako, kada je uručena prva protesttna nota BiH, tako i sada sa Hrvatskom. Sve ovo Å¡to se događa dovodim u vezu sa onima koji su nedvosmisleno upravljači, ljudi koji izdaju direktive ovima koji su na čelu naÅ¡e države. Konkretno mislim na predjednika SkupÅ¡tine, četničkog vojvodu Mandića. Znamo da umijeÅ¡anost i povezanost Srbije sa svim ovim Å¡to se događa s protestnom notom jeste taj politički uticaj u trenutku kada govorimo o zločinu koji je pred Međunarodnim sudom za ljudska prava dokazan kao genocid koji se dogodio nad 8732 žrtve, neko želi, kako bi skrenuo temu sa genocida. Ne mogu da shvatim da u redovima parlamentarne opozicije ne može da se pronađe čovjek koji će adekvatno okarakterissati Å¡ta se to zbiva. Crna Gora dobija protestne note dvije prijateljske države jer je ljudima koji su na vlasti cilj da na svaki način skrenu Crnu Goru sa evropskog puta tako Å¡to će poremetiti odnose sa susjedima. Hrvatska prva otvara vrata Crnoj Gori prema EU. Remećenjem tih odnosa oni uspijevaju da Crnu Goru pomjere sa evropskog puta. Puna su im usta Evrope, a rade sve da Crnu Goru skrenu sa evropskog puta. Svima je postaloo jasno da parlamentarnoj opoziciji nedostaje skroposti da stvari nazove pravim imenom, da sve ono Å¡to se događa u Crnoj Gori predstavlja one ljude koji jesu sa ideoloÅ¡ki ono Å¡to predstavlja sa druge strane Crnoj Gori. Crna Gora je antifaÅ¡istička država i utemeljana je na tim vrijednostima - ukazala je Markovićeva.




Posjeta : 124