Sedmica - Droga nikad

2
Evropski posmatrački centar za droge i zavisnosti
Sve više "naduvanih" u EU!
               Potrošnja kanabisa na području EU veća je nego ikad prije, a u 25 zemalja Unije kanabis svakoga dana konzumira tri miliona osoba.  
 
2
JPU »Ljubica Popović« i Kancelarije za prevenciju narkomanije predstavili zajednički projekat
Putokaz u zdrav svijet!
      -"Ala je lijep ovaj svijet" naziv je programa koji JPU "Ljubica Popović" i Kancelarija za prevenciju narkomanije zajedno realizuju, za početak u tri vrtića - "Pčelica", "Sunce" i "Ljubica Popović" - a čiji je cilj da se najmlađima, ali i njihovim roditeljima ukaže da u svakodnevnim zdravim i dobro osmišljenim aktivnostima najmlađih - nema mjesta za drogu!
             Sa mališanima iz šest vaspitnih grupa ove tri predškolske jedinice neće raditi samo njihove vaspitačice, već i brojni članovi tima "Al je lijep ovaj svijet". Dolaziće im u goste i sportisti, ali i svi drugi pobornici zdravog života.

                 
 
1
Akcija australijskih policajaca i carinika
Zaplijenili 820 kg ecstasya!
             SYDNEY - Australijska policija i carinici zaplijenili su 820 kilograma tableta i praha ecstasyja, što je najveća zapljena te sintetičke droge u Australiji, saopštila je policija.  
 
0
Opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije kod djece i omladine
U crkvi protiv droge!
          Opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici organizovaće sjutra u Katoličkoj crkvi,u Don Bosco Centru, edukativni čas o prevenciji narkomanije za djecu i omladinu.
          Tribina počinje u 18, a o zdravom načinu života, o pogubnosti droge za mlade, o narko-kriminalu govoriće Miomir M. Mugoša, koordinator Kancelarije za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Podgorici, Dušan Raspopović, član operativnog tima Vladine Komisije za prevenciju narkomanije kod djece i omladine u Crnoj Gori i mr Velimir Rakocevic, MUP Republike Crne Gore.
 
 
0
Londonska policija pokušava novu strategiju u borbi protiv bolesti zavisnosti
Padanje i propadanje od droge!
          Policija u Londonu pokušava da se sa novom strategijom borbi protiv bolesti zavisnosti. Fotografije pokazuju bukvalno propadanje spoljašnosti jedne narkomanke i biće objavljene na posterima, lecima, čak i na podmetačima za čaše u pabovima.Prva fotografija prikazuje Rozanu Holand staru 29 godina, kada je tek počela da koristi drogu.  
 
3
Na Trgu Republike počela "Coca cola premier liga" za mališane
Brze noge - protiv droge!
       "Uz zdrav razum i brze noge, buba-marom protiv drge" moto je "Coca cola premier lige" u fudbalu koja je počela jutros na Trgu Republike i u kojoj će se takmičiti oko 500 dječaka i djevojčica (od 5 do 12 godina) iz 18 ekipa Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja, Cetinja, Budve, Bara i Podgorice. 
 
3
Londonski klub ne želi fudbalere koji se drogiraju
Chelsea otpustio Mutua!
            Engleski premijerligaš Chelsea u petak je otpustio rumunskog napadača Adriana Mutua za kojeg je dokazano da je uzimao kokain - objavio je BBC.
                      Londonski klub u saopštenju je naveo kako u svojim redovima ne želi nogometaše koji se drogiraju, te da pritom neće imati popusta prema nikome. Prije dvije godine Chelsea se na sličan način riješio australskog vratara Marka Bosnicha, koji je također uzimao kokain.
 
 
0
Sjutra u Domu Vojske igraju osnovci i velemajstori
Matiraju drogu!
      "Šahom protiv droge", naziv je finalne "simultanke", kao krune Lige osnovnih škola u šahu, na kojoj će sjutra u Domu Vojske SiCG, na oko 200 tabli, naši najpoznatiji šahisti igrati protiv crnogorskih osnovaca.
       Na "završni potez" dolaze B. Ivanović, D. Kosić, N. Nikčević, M. Draško, D. Blagojević, B. Podlesnik, Z. Vuković, B. Miljanić, B. Kalezić, Im N. Đukić, V. Vujošević, S. Đukanović, a moguć je i dolazak našeg poznatog šahiste i šahovskog pedagoga Nikole Karaklajića koji je nedavno imao zapaženu seriju seminara i simultanki po Crnoj Gori.

 
 
0
Kancelarija za prevenciju narkomanije planira osnivanje Savjeta roditelja
Protiv zla - roditeljski i zakonski!
    Kancelarija za prevenciju narkomanije Podgorice planira da osnuje Savjet roditelja, a njihova prva zajednička aktivnost biće prikupljanje šest hiljada potpisa za uvođenje posebne mjere obaveznog liječenja narkomana u Krivični zakon Crne Gore.
       Savjet roditelja podržaće i inicijativu Kancelarije za prevenciju problema narkomanije Opštine Podgorica za otvaranje posebne ustanove za liječenje narkomana.  
 
1
Opštinska kancelarija za suzbijanje narkomanije sumirala dosadašnji rad i najavila nove akcije
Rezultati otvaraju centar!
    Iako je njen prvenstveni cilj prevencija u suzbijanju narkomanije i edukacija o pogubnom dejstvu narkotika, ne samo za pojedinca, već i za porodicu i društvo u cjelini, borba za zdravo potomstvo Opštinske kancelarije za suzbijanje narkomanije zapažena je i na nedavno održanoj medjunarodnoj konferenciji "Gradovi Balkana protiv droge" i rezultiraće - otvaranjem Centra za liječenje narkomana u Podgorici.
      - Na poziv Uga Ferranda, predsjednika Narconon za Južnu Evropu, delegacija Podgorice obići će Narconon centar u Lećeu i to će biti "nova cigla" u izgradnji jednog takvog centra u Podgorici - najavio je Miomir M. Mugoša, rukovodilac Kancelarije, na današnjem radnom doručku "Priganice - da, droga - nikad!", koji je za novinare i donatore organizovan na plaži "Labud". 
 
0
Mini informator - Droga,nikad!
Marihuana, Heroin, Kokain, Extazi
Marihuana



       Kanabis ima blago smirujući efekat kojeg izaziva pad krvnog pritiska. Kanabis povećava apetit, osjećaj opuštenosti i druželjubivosti. Ljudi koji koriste tu drogu obično osjete njen efekat nekoliko minuta nakon uzimanja kanabisa.
       Efekat je dugotrajniji ako se droga jede ili pije. Kanabis može da utiče na pamćenje i koordinaciju pokreta. Prilikom prvog uzimanja može da izazove zbunjenost, stres i tjeskobu, a nisu nepoznate ni posledice poput panike i sumnjičavosti. Velike doze mogu izazvati komu no nema informacija da je pretjerano korišćenje dovelo do smrtnih slučajeva. Česta upotreba može da dovede do osećaja zbunjenosti, velikog zamora i pogoršanja postojećih duševnih smetnji. Neki smatraju da kanabis vodi ka teškim drogama kao što je heroin, ali većina korisnika ipak ne prelazi na heroin. 
 
2
Usvajanjem deklaracije u Podgorici završena 3. konferencija "Gradovi Balkana protiv droge"
Na "balkanskoj ruti" - drogu ukinuti!
      - Na "balkanskoj ruti" - drogu ukinuti! - najkraća je poruka 3. konferencije "Gradovi Balkana protiv droge", koja je juče u Podgorici završena usvajanjem Deklaracije u kojoj su navedeni prioriteti zajedničkih mjera protiv zajedničkog zla!
    - Vrijeme podjela na Balkanu je za nama i ova konferencija snažan je podstrek i impuls da svi damo maksimalan doprinos da nam djeca postanu zdravi ljudi. Borba protiv narkomanije, borba je za zdravo potomstvo - istakao je Miomir M.Mugoša, koordinator podgoričke kancelarije za suzbijanje narkomanije, sumirajući dvodnevni skup na kojem su prezentirana iskustva u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji narkomana. 
 
2
Prvi dan 3. medjunarodne konferencije »Balkanski gradovi protiv droge« u Podgorici
Protiv šprica – preventiva bez granica!
      - Šverc narkotika ne poznaje granice, a geografski položaj Podgorice, multikulturalnog i otvorenog grada, pogoduje ovoj vrsti kriminala. Zbog toga, neophodna je tješnja saradnja svih zemalja na »balkanskoj ruti« i samo udruženim potencijalima možemo se suprotstaviti ovom zlu!
       Ovako je dr Djordje Suhih, predsjednik Organizacionog odbora 3. medjunarodne konferencije »Balkanski gradovi protiv droge« sumirao rezultate prvog dana (na Svjetski dan protiv droge) na kojem su prezentovane preventivne mjere koje balkanski gradovi preduzimaju u borbi protiv narkomanije, kao i problemi sa kojima se suočavaju.
 
 
2
Crnogorski premijer, Milo Djukanović otvorio 3.medjunarodnu konferenciju "Gradovi Balkana protiv droge"
Svi "na noge" - protiv droge!
    Narkomanija nikada nije izolovan problem, problem pojedinca, jedne porodice ili jednog društva. Ona je globalni problem i može se rješavati samo globalnom akcijo - istakao je cenogorski premijer Milo Djukanović, pozdravljajući učesnike 3. medjunarodne konferencije "Gradovi Balkana protiv droge", koja je jutros počela u KIC "Budo Tomović" u Podgorici.
    Predsjednik Vlade Crne Gore, koji je i predsjednik Komisije za prevenciju narkomanije ukazao je da je konferencija "vanredno korisna prilika da sagledamo i planiramo modalitete buduće saradnje i relizacije programa".  
 
2
Ovog vikenda Podgorica domaćin 3.medjunarodne konferencije "Gradovi Balkana protiv droge"
Uvertira - Zona bez droge!
    Ovog vikenda Podgorica će biti domaćin 3. medjunarodne konferencije "Gradovi Balkana protiv droge", a uvertira ovom skupu počinje danas, uoči 26.juna - Svjetskog dana borbe protiv droge.
    "Zona bez droge", naziv je sportsko-edukativne manifestacije koju organizuju Kancelarija za prevenciju narkomanije, CAZAS i Mladi Crne Gore.
    Od 10 do 12 akcija "Informiši se i pridruži se" biće promovisana u centru grada. Večeras u Njegoševom parku biće odigran turnir "Basketom protiv droge", a "Zona bez droge" biće i "Lucky bar". Na muzičkom hepeningu nastupiće DJ Jasmina iz BiH i DJ Drek drek iz Podgorice.
    Sjutra na programu je Dječja igraonica "Igra i radost - droga, nikad!" u igralištu "Timberlend". Na više mjesta u centru ghrada biće promovisana humana akcija "1 euro za majcu", a uveče je finale košarkaškog turnira. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8|