1
Opštinska kancelarija za suzbijanje narkomanije sumirala dosadašnji rad i najavila nove akcije
Rezultati otvaraju centar!

    Iako je njen prvenstveni cilj prevencija u suzbijanju narkomanije i edukacija o pogubnom dejstvu narkotika, ne samo za pojedinca, već i za porodicu i društvo u cjelini, borba za zdravo potomstvo Opštinske kancelarije za suzbijanje narkomanije zapažena je i na nedavno održanoj medjunarodnoj konferenciji "Gradovi Balkana protiv droge" i rezultiraće - otvaranjem Centra za liječenje narkomana u Podgorici.
      - Na poziv Uga Ferranda, predsjednika Narconon za Južnu Evropu, delegacija Podgorice obići će Narconon centar u Lećeu i to će biti "nova cigla" u izgradnji jednog takvog centra u Podgorici - najavio je Miomir M. Mugoša, rukovodilac Kancelarije, na današnjem radnom doručku "Priganice - da, droga - nikad!", koji je za novinare i donatore organizovan na plaži "Labud".

    - Nedostatak centra za liječenje narkomana je jedan problem sa kojim smo suočeni i na to je ukazala većina od 500 roditelja koji su nam se obratili za pomoć. Centar je našem gradu neophodan, jer zavisnici da bi došli do droge, dolaze u sukob sa zakonom. Spremni su na kradje, razbojništva, prostituciju, a stradaju nedužni gradjani, "čiji je jedini grijeh" što imaju mobilni telefon. Narkomani su jedini bolesnici koji ne žele da se izliječe, ali moramo im pružiti šansu - ukazao je podgorički prvoborac protiv droge.
    Nastavljajući akciju "Igraj za život, droga nikad" Kancelarija će od sjutra do 20.jula biti domaćin za 20 članova "GS Amatori Basket" iz Peskare, a tokom ovog mjeseca obići će i rukometni kamp "Šampioni" na Ivanovim koritima, dječje odmaralište u Sutomoru i podgorički Zavod za školsku i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine.

Poziv


    - Pozivajući se na treću konferenciju ECAD, koju je vaš tim za prevenciju narkomanije perfektno organizovao, imam čast da pozovem Vas i službenu delegaciju Opštine da tokom ljeta posjetite jedan od italijanskih centara, u provinciji Leće - napisao je u pozivu dr Miomiru Mugoši, gradonačelniku Podgorice, Ugo Ferrando, predsjednik Narconon za Južnu Evropu i naglasio:
    - Vjerujem da bi dolazak Miomira M. Mugoše, sa njegovim ogromnim entuzijazmom i opredjeljenošću da se bori protiv problema narkomanije, trebao biti obavezan za korektnu procjenu naših strategija prevencije/edukacije i rezultata.



B.Čukić

Posjeta : 2209