2
Prvi dan 3. medjunarodne konferencije »Balkanski gradovi protiv droge« u Podgorici
Protiv šprica – preventiva bez granica!

      - Šverc narkotika ne poznaje granice, a geografski položaj Podgorice, multikulturalnog i otvorenog grada, pogoduje ovoj vrsti kriminala. Zbog toga, neophodna je tješnja saradnja svih zemalja na »balkanskoj ruti« i samo udruženim potencijalima možemo se suprotstaviti ovom zlu!
       Ovako je dr Djordje Suhih, predsjednik Organizacionog odbora 3. medjunarodne konferencije »Balkanski gradovi protiv droge« sumirao rezultate prvog dana (na Svjetski dan protiv droge) na kojem su prezentovane preventivne mjere koje balkanski gradovi preduzimaju u borbi protiv narkomanije, kao i problemi sa kojima se suočavaju.


       - Iniciraćemo koordinirano djelovanje, stvaranje uslova za zajedničko preventivno djelovanje, saradnju grad sa gradom, neformalne veze...Kompleksnost problema zahtjeva kontinuitet u djelovanju da bismo ostvarili zajednički cilj, a finansiranje ovih programa mora biti na vrhu prioriteta – naglasio je dr Suhih.
      
      Konferencija nastavlja rad danas okruglim stolom o primarnoj prevenciji, kojim predsjedava Miomir M. Mugoša, koordinator podgoričke kancelarije za suzbijanje narkomanije, dok ćće raspravu o liječenju i rahabilitaciju otvoriti dr Borislav Mitrić.

Igra i radost, droga nikad!"


      Sportsko-edukativna manifestacija "Zona bez droge" koja je počela juče, na Svjetski dan borbe protiv droge biće nastavljena danas.
    Dječja igraonica "Igra i radost - droga, nikad!" nna programu je u igralištu "Timberlend". Na više mjesta u centru grada biće promovisana humana akcija "1 euro za majcu", a uveče je finale košarkaškog turnira.




B.Čukić

Posjeta : 2129