2
Dvodnevnoj regionalnoj manifestaciji "Dani Dragana Radulovića" pridružio se i Split
Laureatkinja - Ozana Ramljak!

                Promocijom romana “Mika”, Jelene Angelovski, prošlogodišnje dobitnice nagrade “Dragan Radulović” večeras od 18 u Kuslevovoj kući biće završena dvodnevna regionalna manifestacija "Dani Dragana Radulovića", koju 4. godinu, u čast "vječitom dječaku" organizuju Sekretarijat za kulturu, Glavni grad Podgorica, KIC "Budo Tomović" i Fondacija "Dragan Radulović".
Manifestacija je otvorena svečano, nastupom djece iz Umjetničkog ateljea “Arlekin” i hora “Zvjezdice”, kao i dodjelm ovogodišnjoj laureatkinji hrvatskoj spisateljici Ozani Ramljak za roman "Kako je Bluno tražio ljubav". Promovisan je i dvobroj književnog lista za djecu "Osmijeh".

Otvarajući manifestaciju profesorica dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, istakla je da “Dani Dragana Radulovića” imaju veliki značaj za Podgoricu i sve one koji poštuju njegov lik i djelo.
- Zahvaljujući manifestaciji, u prilici smo da istražujemo bogat književni opus “vječitog dječaka”, ali i ukazujemo na važnost književnosti u našem svakodnevnom životu, koja nas povezuje i inspiriše. Ona je vječni podsjetnik na našu ljudskost i našu sposobnost da se izrazimo na načine koji nadilaze granice jezika i vremena. Dokaz za to su život i djelo velikog Dragana Radulovića - kazala je Injac.
.
Danas u Splitu

Na inicijativu Vijeća crnogorske nacionalne manjine u Splitu, u cilju produbljivanja saradnje Splita i Podgorice, u subotu 27. aprila u 11, biće u "gradu pod Marjanom" organizovan program povodom manifestacije “Dani Dragana Radulovića”. U okviru programa, u Kinoteci “Zlatna vrata, biće promovisana Radulovićeva knjiga “Iščašene bajke”. Na promociji će govoritii spisateljica Svetlana Kalezić Radonjić, koja je adaptirala tekstove za štampano izdanje, a u ime izdavavača – Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice, urednica izdanja Nađa Đurković. Biće prikazan i dokumentarni film o piscu, autora Ognjena Radulovića.




Posjeta : 4