0
Na GP Božaj dvije osobe lišene slobode
Pas otkrio - 18 kilograma droge!

       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Tuzi, u saradnji sa službenicima Uprave carina – Carinske ispostave Božaj, na Graničnom prelazu Božaj, presjekli još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga iz Repub sulike Albanije u Crnu Goru, kojom prilikom su zaplijenili oko 18,7 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Policija je dva lica lišila slobode.

Službenici OGB Tuzi i službenici CI Božaj su, 02. novembra 2018. godine, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali pmv njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao E.M. (34), dok se na suvozačevom mjestu nalazila D.Š. (31), oboje državljani Litvanije. Detaljnom graničnom kontrolom, uz upotrebu uređaja „buster“ i videoskopa, kao i uz angažovanje policijskih službenih pasa za otkrivanje opojnih droga, u zadnjem braniku vozila i u još jednom specijalno izrađenom bunkeru, pronađena su i oduzeta ukupno 33 pvc pakovanja sa sadržejem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skanka, ukupne težine 18.771 grama.
Lica, vozila i opojna droga predati su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.M. i D.Š. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 222