3
Službenici CB Podgorica pretresli devet stanova
Pronađeni narkotici - municija i mobilni!

       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući planirane aktivnosti na rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, razbojništava, namjernog paljenja vozlia, kao i rješavanja krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese na devet lokacija u Podgorici. Pronađeni su narkotici, municija i mobilni telefoni među kojima i jedan kriptovani. Jedno lice je lišeno slobode i uz krivičnu prijavu je privedeno tužiocu, dok protiv drugog slijedi podnošenje prekršajne prijave.
Službenici CB Podgorica izvršili su pretres devet stanova na području Podgorice, vlasništvo R.Z. (35), R.Z. (32), E.K. (30), J.V. (28), S.K. (24), D.B. (33), F.I. (29) i I.D. (34).

Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem a nakon pribavljenih naredbi od strane sudije za istragu.
Navedene aktivnosti rezultirale su pronalaskom izvjesne količine narkotika, municije i devet mobilnih telefona od kojih je jedan kriptovani marke „Blackberry“
Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, E.K. je lišen slobode i on je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u ODT u Podgorici.
Protiv F.I. će Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droge.
Svi oduzeti predmeti će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.
Posjeta : 149