0
Kako izgubiti kilograme 
a da to ne osjetite - Nova knjiga Briana Wansinka donosi nova rješenja
Sve je - u glavi!

    Prosječna osoba donese više od 200 odluka o hrani u jednom danu; hoću li doručkovati ili ne? Hoću li pojesti kruh, pecivo ili kolačić? Koliko puta u danu jedemo a da uopšte to i ne zapažamo?


Donosimo najnoviju dijetu Briana Wansinka uz koju ćete sigurno skinuti kilograme a da to nećete ni zapaziti. I to samo zato što je sve u našoj glavi. Svaki put kad vidimo zdjelu prepunu slatkiša ili otvorimo ladicu u kojoj vidimo žvakaće gume donosimo odluku o hrani. Svi mi mislimo kako smo prepametni da bi nas zavaralo pakovanje hrane ili veličina tanjira.
No, svi smo pod uticajem hrane koja je oko nas kada dođe vrijeme odluke što i kada ćemo jesti. U prevodu, prejedamo se, i to ne zato što smo gladni, već zbog porodica i prijatelja ili kolega s posla, pakovanja i tanjira, naziva i brojeva, boja, oblika i mirisa.
Popisu nema kraja i nevidljiv je. Upravo je to ono zbog čega je uživanje u hrani bez razmišljanja tako opasno; uopšte nismo svjesni da to radimo. Brian Winsink govori o tome kako se riješiti prejedanja i kako promijeniti navike. Ipak, najbolja je dijeta kada i ne zapazite da ste na dijeti...





Posjeta : 1393