Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Zabranjena zanimanja prema Svetom sinodu
Sveštenici ne smiju biti ginekolozi!
            Ginekolozi su jedna od profesija na dugoj listi zanimanja koja su zabranjena pravoslavnim sveštenicima, saopštili su u srijedu predstavnici Grčke pravoslavne crkve. 
 
0
Prema tvrdnjama KCNA
Izumili raketu u VII vijeku?
          SEUL - Pjongjang, čiji nuklearni planovi sve više zabrinjavaju svijet, tvrdi da su Korejci izumili prvu raketu i to prije... 1.300 godina.  
 
0
Kad počne da vas nervira
Spremite muškarca u kutiju!
            Svađe među bračnim parovima najčešće se događaju jer žena ne razumije muškarčevu potrebu za glasnim gledanjem televizije i drugim zvučnim hobijima. Japanci su napokon pronašli rješenje… 
 
0
Zaposleni u danskoj pivari krenuli su u štrajk kako bi se izborili za pravo
Traže pravo da piju na poslu!
          Dvjestotinjak zaposlenih pivare Harboe-Brewery West iz Kopenhagena krenulo je u štrajk zbog narušavanja ličnih sloboda. Radnici su se pobunili jer im je čelništvo kompanije zabranilo ispijanje piva na radnom mjestu. 
 
3
Istraživanje
Žena prema prstenjaku!
          Ma koliko čudno zvučalo, ali relativna dužina ženskog prstenjaka može pokazati kako ona procjenjuje vlastiti izgled. 
 
3
Upozorenje doktora
Tange opasne po zdravlje!
          Doktori pozivaju djevojke i žene da odbace tange i počnu ponovo koristiti slip gaćice kako bi sačuvale svoje zdravlje. Upozorenje je došlo nakon izrazito velikog broja pacijentkinja koje boluju od upale genitalija.  
 
3
Britanski naučnici izračunali granicu pristojnog kašnjenja
Malo ću zakasniti...!
             Zaboravite na izgovor poznat kao 'akademskih 15 minuta' zbog kašnjenja. Britanski istraživači napokon su izračunali koje se vrijeme legitimno smatra kašnjenjem. 
 
3
Novi poduhvati vodećih modnih dizajnera
Modna revija pasa!
          U Bjelorusiji su se vodeći modni dizajneri uhvatili amicioznog zadatka: kreirati modnu garnituru za posebnu klijentelu: pse. Prije nekoliko dana velika modna revija pasa održana je u bjeloruskom gradu Vitebsku, dvestotinjak km od Minska. 
 
3
U Kini
Probudila se u sred sopstvene sahrane!
            Jedna osamdesetšestogodišnja Kineskinja vratila se iz mrtvih usred sahrane, prestrašivši rodbinu i prijatelje koji su došli da se oproste od nje, objavio je kineski list 'Čajna dejli'. 
 
3
Tijesno na vrhu Mount Everesta
Na vrhu svijeta 64 planinara!
Tijesno je bilo u juče na Mount Everestu jer su 64 planinara iz devet različitih ekspedicija zauzela vrh istoga dana, što je potvrdilo i nepalsko ministarstvo turizma 
 
3
Poslije svađe sa roditeljima
I majmuni bježe od kuće!
Da ne bježe samo ljudi kada se posvađaju s roditeljima, dokazao je slučaj u belfastskom zoološkom vrtu gdje je pokrenut lov na mladog majmuna koji je pobjegao nakon svađe sa svojim tatom.
 
 
3
Homg Kong ima najhladnije kancelarije na svijetu
I ljeti im zima!
Iako je suptropski grad Hong Kong ima najhladnije kancelarije na svijetu, u kojima temperatura ponekad pada i do 17 stepeni celzijusa, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u ponedjeljak. 
 
3
Neobične novine u Uzbekistanu
Novine bez vijesti!
          Medju najneobičnijim izdanjima, koje u svom izvještaju o kretanjima svjetske štampe nabraja Svjetsko udruženje novina (WAN) , svakako su uzbekistanske novine ´bez vijesti´. 
 
3
Dok su teški kriminalci puštani na slobodu
Odrobijao TV 35 godina!
            Amerikanac koji je osuđen zbog krađe crno-bijelog televizora pušten je na slobodu poslije 35 godina u zatvoru.  
 
3
Na poziv ambilantna kola jure prema ranjenoj biljčici
Hitna - za ranjene biljke!
          Privatna kompanija SOS Express nudi hitnu pomoć za biljke. Dobro ste pročitali. Čileanska kompanija sa sjedištem u Santiagu odlučila je pomoći biljkama u smrtnoj neprilici. 
 
3
Deveti Gay pride u Sao Paolu
Dva miliona slavilo ponos!
          Gotovo dva miliona homoseksualaca, transvestita i onih koji ih podržavaju okupilo se juče u najvećem brazilskom gradu Sao Paolu kako bi proslavili ponos homoseksualnih osoba i pozvali na legalizaciju civilnih zajednica među ljudima takvih sklonosti.  
 
2
Tragedija šestorice rođaka iz sela na jugu Kine
Spašavali se i svi se utopili!
          PEKING - Čudnim spletom okolnosti u nizu nesrećnih, i nespretnih, pokušaja spašavanja, u bunaru su se utopila šestorica rođaka iz sela na jugu Kine, izvijestila je agencija Xinhua.  
 
2
Majka na sudu zbog rođendanskog iznenađenja
Sinu dovela striptizetu!
          Jedna majka iz Nešvila u američkoj državi Tenesi ima posla sa tamošnjim sudom i policijom, jer je svom maloljetnom sinu iznajmila striptizetu za rođendan.  
 
2
Jedan kineski par
Devet decenija u braku!
          U poplavi sve većeg broja razvoda na planeti, priča koja je nedavno osvanula u kineskoj štampi gotovo da zaslužuje mjesto u Riplijevoj rubrici 'Vjerovali ili ne'.  
 
2
Žene su dvostruko sklonije poremećajima u spavanju od muškaraca
Žene mori više briga!
          Mogućnost 'oboljenja' od nesanice dvostruko je veća kod žena, nego kod jačeg pola. Štoviše, što je žena obrazovanija, to ima veću šansu da dobije poremećaj u spavanju.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|