Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
U najvećem novozelandskom gradu Aucklandu
Divljali Djeda Mrazovi!
ČETRDESETAK pijanih Djedova Mrazova divljalo je po Aucklandu, najvećem novozelandskom gradu, gdje su pljačkali trgovine, rušili kante za smeće, razbijali boce i napadali čuvare, izvijestio je tisak.
 
 
1
Legendarni pop velikani "presavili tabak"
The Beatles tuže Emi!
Legendarni pop velikani The Beatles, članovi Paul McCartney, Ringo Starr i pravni nasljednici Johna Lennona i Georgea Harrisona tuže veliki diskografski koncern EMI Group, tvrdeći da im ovi duguju više od 53 miliona dolara na račun neisplaćenih autorskih prava od izvođenja pjesama Beatlesa po cijelome svijetu. 
 
1
Inicijativa udruženja ljubitelja fantastike "3. zmaj" iz Rijeke
"Gospodar prstenova" - školska lektira!
Rasprave o Gandalfu, Frodu, Legolasu i drugim junacima književnog epa Gospodar prstenova, koje su se dosad uglavnom odvijale među fanovima na internetskim forumima ili u neformalnim društvima, uskoro bi se mogle preseliti u školske učionice. Naime, udruženje ljubitelja fantastike "3. zmaj" iz Rijeke organizirala je potpisivanje internetske peticije kako bi se u popis obvezne lektire za srednje škole uvrstilo popularno književno djelo J. R. R. Tolkiena. 
 
1
Predsjednik Turkmenistana želi da spasi pingvine
Pingvini u pustinji?
          Predsjednik Turkmenistana namjerava potrošiti milione eura da bi u svoj pustinjski zoološki vrt doveo – pingvine. 
 
1
Orašasti plodovi i sjemenke bogat izvor fitosterola
Suncokret i pistacio protiv holesterola!
          Da sjemenke suncokreta i pistacija najviše doprinose zdravlju srca i krvnih sudova, pokazalo je američko istraživanje. 
 
1
Istraživanje
Čaj čuva jajnike?
          Grupa naučnika sa švedskog Karolinska instituta tvrdi da bi dnevno konzumiranje dviju šoljice čaja moglo smanjiti rizik od obolijevanja od karcinoma jajnika kod žena za 50 posto, zahvaljujući antioksidansima kojima obiluje taj napitak.  
 
1
Umjesto sastanaka s "djevojkom iz snova" doživio šok s mamom
"Djevojka iz snova" - mama!
       "Princ užitka", nadimak je pod kojim je mladi Daniel Anceneaux iz francuskog Marseillesa mjesecima putem Internet chata razgovarao sa "Slatkom Juliette". Priča ne bi bila po ničem neobična da Daniel nakon šest mjeseci upoznavanja i chatovanja nije dogovorio sastanak sa Juliette na kojem se ne malo iznenadio i - posramio. 
 
1
Nakon više od jedne godine stiže dječak
Muški spermatozoidi brži!
       Što duže žena pokušava zatrudnjeti, to su veće šanse da će roditi dječaka, kaže novo istraživanje. Holandski stručnjaci analizirali su podatke 5.283 žene koje su rodile između 2001. i 2003. godine, a oni pokazuju da je 58 posto žena kojima je trebalo više od godinu dana da zatrudne rodilo dječake. Kod žena koje su brže zatrudnjele taj postotak je bio 51 posto.  
 
1
Odluka suda
Lošim kockarima - odšteta od kazina!
       Dvije žene odnijele su pobjedu na sudu protiv jednog njemačkog casina nakon što su se njihovi muževi iskrali do sale za kockanje i izgubili porodičnu ušteđevinu 
 
1
Japan će do 2100. izgubiti polovinu populacije
Japnsko stanovništvo - na pola!
       TOKIO - Japansko stanovništvo smanjiće se u roku od jednog vijeka na polovinu sadašnjeg broja ako se ne preduzmu hitne mjere pronatalitetne politike, objavila je u petak japanska vlada. 
 
1
Na aukciji u Sotheby's
"Ljepotica i zvjer" - 120 hiljada eura!
PARIZ - Rukopis Cocteauove "Ljepotice i zvijeri" je na aukciji u Sotheby´s u Parizu prodan za 120.000 eura francuskom privatnom kolekcionaru.
 
 
1
Rekorderi s kiltom
Škotska djeca najdeblja!
         Prema najnovijoj studiji, škotski klinci imaju najviše problema s težinom od svojih vršnjaka na svijetu. Zdravstveni eksperti ističu da je razlog tome loša ishrana brzom hranom i nedostatak vježbanja, tj. životni stil koji podrazumijeva sjedenje u kauču i zurenje u TV. To bi ih moglo koštati ozbiljnih zdravstvenih problema u budućnosti.
 
 
1
Povećana upotreba komunikacione tehnologije povezana je s povećanjem psihološkog pritiska i narušavanjem porodičnih odnosa
Dostupnost – kazna novog doba!
       I ženama i muškarcima nove tehonologije omogućavaju da svoj posao 'nose kući'. Ali, kod žena je opasnija obrnuta pojava – njihov privatni život često puta im 'dolazi na posao'.  
 
1
"Crveni rubin" poslužen u Chicagu
Najskuplji koktel na svijetu!
       Jedan barmen, bivši draguljar, proslavio se najskupljim koktelom na svijetu koji košta skromnih 950 dolara. 
 
1
Mjeseci vašeg teškog rada i sticanja ugleda mogu se izbrisati na raspojasanoj božićnoj zabavi
Praznične zabave opasne po brak!
          Samo nekoliko sati raspojasanosti na poslovnoj božićnoj zabavi i mjeseci vašeg teškog rada i sticanja ugleda mogu pasti u vodu. Uvijek se postavlja pitanje je li gore budete li zapamćeni kao najtemperamentnija osoba na zabavi ili kao ona koja je cijelu veče provela u uglu. Takođe, mnogi će vam zamjeriti odlučite li da ne želite provesti cijelu veče s onima koje ionako morate gledati gotovo svakodnevno. 
 
1
Kako bi transvestiti bili prihvaćeni kao ravnopravni članovi zajednice
WC za transvestite!
          Brazilski grad Nova Igaucu planira otvaranje posebnih WC za transvestite. Gradonačelnik Eduardo Moreira već je naredio svim ustanovama, trgovinama, kafićima i restoranima da, pored muškog i ženskog, obavezno u svoje prostore ubace i WC za transvestite.  
 
1
U New Mexicu
Gradi se komercijalna svemirska luka!
          Britanska kompanija Virgin Galactic i država New Mexico potpisali su sporazum o gradnji komecijalne svemirske luke u što će biti uloženo 225 miliona američkih dolara. 
 
1
Još, još, još postala je i moja mantra?
Nezasiti kupoholičari?
          Imate li brdo odjeće, šminke, nakita ili tehničkih spravica u kojima jednostavno ne stignete uživati jer već kupujete ili žudite za nečim novim, vrijeme je da se zabrinete.  
 
1
Muški hormon može pomoći oboljelima od Alzheimerove bolesti
Testosteronom protiv Alzheimera?
          Iako testosteron oboljelima od Alzheimerove bolesti neće pomoći u poboljšanju kognitivnih vještina, čini se da ipak pomaže poboljšanju kvaliteta njihovih života.  
 
1
Volkswagen
Njemci sporo prave automobile!
       Indisponirani Wolfgang Bernhard, direktor Volkswagena, požalio se u jednom od intervjua kako smatra da je produktivnost u njemačkim fabrikama automobila mnogo niža nego drugdje u svijetu.


 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|