Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Zatupljujuće djelovanje televizije zna biti i korisno
TV uklanja bol - bolje od mame!
    WASHINGTON - Zatupljujuće djelovanje televizije zna biti i korisno, posebno ako ste dijete u bolnici i bojite se igle, objavili su italijanski naučnici. 
 
1
Filteri cigareta nisu biorazgradivi
Za pušače - džepne pepeljare!
          Pušačima u američkom gradu Buffalu biće podijeljeno 1.000 džepnih pepeljara kako opuške više ne bi bacali po ulicama. 
 
1
Milijardu debelih u svijetu
Broj debelih premašio broj gladnih!
          Naučnici s američkog Instituta North Carolina sproveli su istraživanje koje je pokazalo da je broj gojaznih osoba i onih s ozbiljnim viškom kilograma posljednjih godina premašio broj gladnih. Prvih je oko milijardu, a drugih za 200.000 manje.  
 
1
Za najmlađe
Televizija kao efikasan analgetik?
            Italijansko istraživanje pokazalo je da gledanje televizije može kod djece imati učinak jednak analgetiku. Naučni tim sa Instituta u Sieni proučavao je šezdeset i devetero nasumično odabrane djece starosti od sedam do dvanaest godina, dok su im ljekari uzimali uzorke krvi. Nekoj su djeci pritom pažnju odvraćale majke, dok su neka djeca za to vrijeme gledala animirane filmove na televiziji. 
 
1
Hit među narkomanima u Srbiji
Žablja droga?!
          Nova droga je dostupna i pet puta jača od LSD. Dobija se jednostavno - lizanjem ili muženjem žaba, jer psihoaktivnu materiju žabe skrivaju u svojim žlijezdama.  
 
1
Vatrene crvenokose
Crvenokose - bogatiji seksualni život!
          Plavuše se možda bolje zabavljaju, ali kada muškarac vidi crvenokosu odmah pomisli kako kod nje neće biti oklijevanja, i...prelazi na stvar, tvrde njemački naučnici.  
 
1
Spasili je od sigurne smrti
Silikoni čuvaju glavu!
          U raketiranjima izraelskih gradova poginuli su mnogi. Ista sudbina trebala je zadesiti i jednu dvadesetčetvorogodišnjakinju. Međutim, silikonski implantati zaustavili su šrapnele samo nekoliko milimetara od srca.  
 
1
U dablinskom hotelu "Westin"
Koktel - 500 eura!
    U dablinskom hotelu "Westin" ljubitelji koktela mogu da kupe najskuplje piće u Irskoj, vredno 500 eura.  
 
1
U Dubajiu
Ružičasti - ženski taxi!
    DUBAI - U arapskoj turističkoj prijestolnici Dubaiju uvodi se poseban ružičasti taksi namijenjen isključivo ženama, objavio je list "Gulf News" u srijedu.  
 
1
Kampanja "Xtreme sheep" u Australiji
Biraju najružniju jagnjad!
    Australijski naučnici pozvali su farmere da prijave eventualne ružne ovce u svojim stadima.
 
 
1
Zbog lažne dojave bivši frontmen "Culture Club" mora da pomaže radnicima gradske čistoće
Boy George se latio metle!
    Američki pevač Boy George dograbio je metlu i krenuo da pomaže gradskoj čistoći Njujorka čišćenjem ulica!
 
 
1
Novi popularni kućni ljubimci
Mini-krave hit!
       Mini-krava, koja teži duplo manje od one obične,sve je traženija kao kućni ljubimac. No za tog ćete ljubimca trebati izdvojiti trostruko veću svote od one za običnu kravu kakvu možete vidjeti na našim pašnjacima. 
 
1
Da se ne razdvajaju
Najbolje prijateljice podijelile muža!
            Da ljubav (ovaj put prijateljska) nema granica, dokazale su i dvije mlade Saudijke, najbolje prijateljice, koje su dosad sve u životu dijelile. Kako se jedna od njih udala, odlučile su podijeliti i supruga. 
 
1
Čokolada s chillijem i kakaom može poboljšati seksualni život
Čokolada za dobar seks!
          Čokolada s chillijem i komadićima kakaa, nazvana The Sexy Bar, reklamira se kao čokolada koja ne samo da djeluje kao afrodizijak i poboljšava seksualni život osobe koja je konzumira, već i, nevjerovatno ali istinito, pomaže u mršavljenju. 
 
1
Podiže raspoloženje i smanjuje osjećaj samoće i eventualnu depresiju
Vjenčanje - efikasan antidepresiv!
          Studija koju su proveli studenti i profesori sociologije s Ohio State Universityja donijela je ohrabrujuće rezultate i odgovore svim skepticima koji dvoje oko toga trebaju li stati pred oltar – uspostavilo se da vjenčanje uveliko podiže raspoloženje i smanjuje osjećaj samoće i eventualnu depresiju. 
 
1
Internetska veza između Indonezije i Apeldoorna
Majmuni na chatu!
          Orangutani iz zoološkog parka za primate Apenheul na zapadu Holandije uskoro će moći komunicirati sa svojim srodnicima u zoološkom parku na Borneu u Indoneziji. Kako? Internetom!  
 
1
Istraživanje
Ljevaci zarađuju više!
            Ljudi koji se žele obogatiti u životu možda bi se trebali naučiti bolje služiti lijevom rukom, pokazuju rezultati istraživanja u kojem je otkriveno da ljevoruki zarađuju puno više od dešnjaka.  
 
1
U zatvorima u Kini mnogima boljee nego kod kuće
Zatvorenici stiču diplome!
    HONG KONG - Bolje plate, udobniji smještaj i mogućnost studiranja - sve to očekuje zatvorenike iz Kine koji odslužuju kazne u zavorima u Hong Kongu, objavili su mediji u nedjelju.
 
 
1
U muzeju u Chateaurouxu
Prvi Boeing - umjetničko djelo!
    PRVI avion tipa Boeing 747 Air Francea, "Viktor Mike", započeo je novi život nakon 30 godina vjerne službe, zahvaljujući 41 umjetniku koji su neke njegove dijelove pretvorili u umjetnička djela koja će do 27. avgusta biti izložena u muzeju u Chateaurouxu (središte Francuske).
 
 
1
Tri domaćice letilica "Varig" slikaće se obnažene za "Playboy"
Golišave stjuardese - dižu avione!
    SAO PAULO - Tri stjuardese slikat će se gole za idući broj časopisa Playboy kako bi brazilskoj zrakoplovnoj tvrtki Varig pomogle da izađe iz teške financijske krize zbog koje se našla pred stečajem, doznaje se od uredništva časopisa. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|