Sedmica - Sport

0
Najbolji svjetski teniser kasno uveče sletio u Melburn
Đokoviću "serviran" - pritvor!
    Novak Đoković sletio je kasno uveče u Melburn, gde ga je dočekao pravi pakao. Naime, prema podacima lokalnih australijskih medija, Novaku prvobitno nisu dali ni da izađe iz aviona! Nakon toga, proveo je više od dva sata u carinskom prostoru, da bi onda bio sproveden u tzv. "Imigracioni pritvor", gde je razgovarao sa ovlašćenim licima.
Zbog opšteg haosa oko nadležnosti, trenutno traje prava drama oko toga da li će Đoković dobiti vizu za Australiju. 
 
2
I u drugom međusobnom meču rukometašice Švedske savladale Crnu Goru 38:24
"Lavice" odigrale - značajno bolje!
    Švedska je bila bolja i u drugom kontrolnom meču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, ali „lavice“ u Španiju putuju sa mnogo boljim osjećajem, jer su odigrale značajno bolji meč nego prije dva dana.
Selekcija koja je osvojila četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju u Skevdeu je slavila 31:26 (14:11), dok je u prvom duelu u Trolhetenu bilo 38:24. 
 
1
U sedmom kolu DELO EHF Lige šampiona rukometašice "Budućnost Bemax" poražena od "Bresta" 21:25
Više zabrinula - povreda Maslove!
    - Velika borba tokom svih 60 minuta. Tužna sam zbog povrede koju je doživjela Maslova, to ne djeluje dobro. To je nešto o čemu najviše razmišljam u ovom trenutku. Djevojke su se borile tokom čitavog meča, u finišu nijesu imale snage da naprave iznenađenje. Mlade su i izgubile su glavu u odlučujućim trenucima, a nedostajalo je naravno i snage. Bilo je previše grešaka u posljednjih pet minuta i nijesmo postigli golove iz situacija koje smo stvorili. Srećna sam zbog borbenosti koju smo pokazale, ali jasno je da moramo da budemo više fokusirani u trenucima odluke – ukazala je Bojana Popović, šefica stručnog štaba ŽRK "Budućnost Bemax", koja je u sedmom kolu DELO EHF Lige šampiona poražena od "Bresta" 21:25. 
 
1
Crnogorski kik bokser osvojio zlatnu medalju na EP za kadete i juniore u Budvi
Mugoša prvak Evrope!
    Crnogorski kik bokser Miloš Mugoša osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Budvi.
On je u disciplini lou kik, u finalnom meču kategorije preko 91 kilogram, jednoglasnom odlukom sudija savladao Aleksandra Dondura iz Srbije. 
 
0
Srpski teniser osvojio titulu na mastersu u Parizu
Đoković preokrenuo - za istoriju!
    Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas titulu na mastersu u Parizu, pošto je u finalu pobijedio branioca titule, drugog igrača svijeta Danila Medvedeva iz Rusije poslije tri seta, 4:6, 6:3, 6:3. 
 
1
U drugojj utakmici EHF Euro kupa za rukometašice Crna Gora - Sjeverna Makedonija 31:30 (16:16)
"Lavice" opet slavile!
    Poslije pobjede u Skoplju 29:21, crnogorske rukometa[ice i nečeras u Nikšiču, u drugoj utakmici EHF Euro kupa, savladale su Sjevernu Makedoniju 31:30 (16:16).
Iako su večeras bile kompletnije i imale podršku navijača, "lavice" su do pobjede došle tek u drugom dijelu utakmice. Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Jovanka Radičević sa devet golova. Tatjana Brnović je postigla pet, a Matea Pletikosić, Ema Ramusović i Majda Mehmedović po četiri. 
 
0
Rukometašice Crne Gore počele nastup u EHF Euro kupu pobjedom u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije 29:21 (13:9)
Sjajna Itana - dala 10 golova!
    U duelu u kojem su nastupile značajno oslabljene i sa samo četiri beka u rotaciji, rukometašice počela nastup u EHF Euro kupu pobjedom u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije 29:21 (13:9) i na najbolji način otvorile takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se održava naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.
Sjajna je bila Itana Grbić sa dvocifrenim brojem golova, u dresu sa nacionalnim timom debitovala je Tanja Ašanin i postigla dva pogotka, a i ostale djevojke odlično iskoristile priliku, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo nijednog trenutka. 
 
0
Na Svjetskom prvenstvu mladih U20 vaterpolo reprezentacija Crna Gpra - Italija 12:14
"Peterci" ih spustili - u borbu za bronzu!
    Vaterpolo U20 reprezentacija Crne Gore poražena je na peterce od Italije 14:12 u polufinalu Svjetskog prvenstva - u regularnom toku bilo je 10:10. Tako će mlade "ajkule" sjutra igrati za bronzu protiv Mađarske koje je ranije poražena od Srbije 10:7.  
 
0
U drugom kolu Evropskog prvenstva u Ostravi odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena od Sloveniije 0:3 (17:25;16:25;16:25)
"Crveni" djelovali - sporo i bez volje!
    - Oni su odigrali sjajan meč, a mi smo pravili greške koje nam se ponavljaju. Ništa, idemo dalje. Žao mi je što nijesmo odigrai boje, alli protiv favorizovane Slovenije nijesmo puno ni očelivali. Moramo da se konsolidujemmo, da odigramo našu igru i nadam se da ćemo pružiti prave partije protiv Češke i Bjelorusije. Zaa raziku od meča sa Bugarskom, danas je baš izedalo oše. Nekako smo bili spori i bez volje. Nadam se samo da ćemo oddigrati dobro - napomenuo je Miloš Ćulafić poslije dana[njeg poraza odbojkaške reprezentacije Crne Gore od Slovenije 3:0 (25:17, 25:16, 25:16) u drugom kolu Evropskog prvenstva u Ostravi.
U nedjelju od 19 "crveni" igraju protiv Italije. 
 
1
Najbolji teniser svijeta stigao do 20. grend slem titule u karijeri
Đoković osvojio Vimbldon!
    Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu pobijedio Italijana Matea Beretinija nakon preokreta 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. Đoković je tako stigao do 20. grend slem titule u karijeri, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju trofeja na najvećim turnirima.  
 
1
Na Evropskom prvenstvu za rukometašice do 19 godina u Sloveniji Hrvatska - Crna Gora 23:21 (9:14)
Prokockale i - pet prednosti!
    Crnogorske juniorke nijesu uspjele da izbore prolaz među osam najboljih timova na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Sloveniji – izabranice trenera Tatjane Jeraminok poražene su od Hrvatske 23:21 (9:14) u posljednjem kolu grupe C.
U direktnom duelu za drugo mjesto u grupi, naše djevojke su sjajno odigrale prvih 30 minuta i na velikom odmoru imale pet golova prednosti. 
 
0
Na Evropskom prvenstvu za rukometašica d0 19 godina Crna Gora - Austrija 35:20 (18:7)
Dominirale od starta!
    Crna Gora je ostvarila prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Sloveniji - izabranice trenera Tatjane Jeraminok savladale su Austriju 35:20 (18:7) u drugom kolu grupe C. 
 
0
Crnogorske juniorke poražene su na startu Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Sloveniji – Francuska - Crna Gora 29:20 (14:11)
Za 15 minuta - pogodile samo jednom!
    Crnogorske juniorke poražene su na startu Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Sloveniji – Francuska je slavila 29:20 (14:11) u Celju u duelu prvog kola grupe "C".
Izabranice trenera Tatjane Jeraminok bolje su otvorile meč i u 13. minutu povele 5:3, nakon što je pogodila Džaferović. Francuska je preokrenula i na veliki odmor otišla sa tri gola viška. 
 
0
U drugom kontrlnom meču rukometašica u Šiofoku Crna Gora - Brazil 21:22
"Lavice" opet - poražene!
    „Lavice“ su poražene i u drugom kontrolnom meču u Šiofoku u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju – nakon Mađarske (28:22), izabranice selektorke Bojane Popović minimalnim rezultatom (22:21) izgubile su od Brazila, koji je do pobjede došao golom iz sedmerca, po isteku 60. minuta. 
 
0
U 2. kolu grupe F kvalifikacija za U-21 EP Luksemburg - Crna Gora 1:2 (1:1)
Važno je - "probili led"!
    - Najvažnije je da smo upisali pobjedu i tako ,,probili led“. Dobro smo počeli utakmicu, rano poveli, a onda dozvolili protivniku da izjednači nakon pritiska koji je pravio. Ipak, u drugom poluvremenu smo dodali gas, napravili dobre izmjene i na kraju došli do ubjedljive pobjede. Mogli smo i ubjedljivije da pobijedimo, ali najvažnije je da smo upisali tri boda - istakao je Miodraga Vukotić selektor mlade U-21 fudbalske reprezentacije Crne Gore poslije pobjede njegovih izabranika na gostovanju Luksemburgu 1:2 (1:1). 
 
0
U sklopu priprema za finalni turnir Svjetske lige i OI vaterpolo reprezentacija Crne Gore bolje od SAD 18:17
"Ajkule" pobijedile - poslije peteraca!
    Vaterpolisti Crne Gore u prvom prijateljskom meču u sklopu priprema za finalni turnir Svjetske lige (Gruzija 24.06-01.07) i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, savladali su nakon peteraca selekciju Sjedinjenih Američkih Država na otvorenom bazenu na Škveru u Herceg Novom 18:17, u regularnom dijelu bilo je 11:11. 
 
1
Najbolja crnogrska teniserka u polufinalu WTA turnira u Čarlstonu savladala Žabur 2:0
Danka u finalu!
    Najbolja crnogrska teniserka, Danka Kovinić plasirala se u finale WTA turnira u Čarlstonu. Ona je večeras u polufinalnom meču pobijedila 12. nosioca, Tunižanke Ons Žabur 2:0, po setovima 6:3 i 6:2. 
 
2
U prvom kolu kvalifikacija za SP 2022. Letonija - Crna Gora 1:2 (1:1)
"Sokoli" slavili u Rigi!
    "Hrabri" sokoli slavili su u Rigi u prvom kolu kvalifikacija za SP 2022. godine protiv selekcije Letonije 1:2.
Oba gola, u 42. i 83. minutu. za naš nacionalni tim postigao je sjajni Stevan Jovetić. 
 
1
Rukomrtašice "Budućnosti" u revanšu osmine finala DELO EHF Lige šampiona poražene od FTC 29:28
Zahvaljujući "trici" - slavile prolaz!
    -Utakmica u Budimpešti je bila očekivano teška, a nakon sjajnog izdanja u prvom poluvremenu i pada koji je uslijedio u nastavku, "Budućnost" je u posljednjih deset minuta vratila fokus i utakmicu završila na pravi način - kazala je trener rukomrtašica "Budućnosti" Bojana Popović nakon poraza (29:28) od "Ferencvaroša" u revanšu osmine finala DELO EHF Lige šampiona, poslije kojeg su naše šampioke proslavile plasman među osam najboljih u Evropi zahvaljujući trijumfu (22:19) u prvom duelu u Podgorici. 
 
0
U odloženom meču kvalifikacija za EP rukometaša Švedska - Crna Gora 27:24 (15:13)
"Lavovi" tražili bod - do kraja!
    Odlično izdanje Crne Gore u Lundu nije bilo dovoljno za senzaciju u duelu protiv vicešampiona svijeta – Švedska je slavila 27:24 (15:13) u odloženom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|