1
Iz BenQ
PC računari za automobile!

          Tajvanski proizvođač računara BenQ objavio je da razvija računarske proizvode koji će moći da se koriste u automobilima; kompanija na taj način sledi najnoviji trend upotrebe računara u automobilima.

          Predstavnici kompanije BenQ potvrdili su da njihovi inženjeri razvijaju više različitih proizvoda, ali nisu željeli da pruže nikakva dodatna objašnjenja. Umesto toga, zadovoljili su se uopštenim navodima o sve većoj upotrebi sistema za globalno pozicioniranje u automobilima (Global Positioning System, GPS), tvrdeći da je došlo vrijeme da se u te sisteme dodaju i neke računarske funkcije. Novi proizvodi koji su u fazi razvoja, trebalo bi da budu predstavljeni na izložbi Consumer Electronic Show (CES) koja se u januaru iduće godine održava u Las Vegasu, naveli su predstavnici kompanije BenQ.
          Na narednom CES-u će, inače, poseban izložbeni prostor biti posvećen računarskim proizvodima namijenjenim automobilskoj industriji. U okviru odjeljaka Automotive Aftermarket i Digital Car/Telematics biće prikazani mobilne elektronske komponente, navigacioni uređaji, softver i hardver integrisani u automobilski računarski sistem i drugi proizvodi.





Posjeta : 1305