1
Za 2006. godinu
HP priprema bežičnu televiziju!

          Razvoj digitalnih zabavnih uređaja na kome rade stručnjaci kompanije Hewlett-Packard ući će u novo poglavlje iduće godine, kada bude predstavljen 37-inčni televizor koji će korisnicima omogućiti povezivanje sa računarom ili Internetom preko kućne mreže.

          Sredinom godine HP će početi da isporučuje LCD televizore inteligentnije od postojećih. Novi televizori će imati ugrađen prijemnik digitalnih signala, koji će omogućiti bežični pristup sadržajima na računaru ili preuzimanje novog sadržaja sa Interneta.
          Poslednjih godina, veliki proizvođači računara, kao što su HP i Dell, duboko su zaronili na tržište potrošačke elektronike, gde vladaju velike elektronske kompanije, kao što su Sony, Matsushita i Koninklijke Philips. Veliki digitalni televizori su najčešće polje tržišne borbe na kome učestvuju i računarske kompanije. Trenutno, samo mali broj entuzijasta povezuje digitalne televizore sa računarima, ali se Windows XP Media Center Edition prodaje sve više, i korisnici postepeno otkrivaju šta se sve može uraditi sa novom tehnologijom; sličan efekat ima i širenje brzih veza sa Internetom.
          Novi televizori će imati mogućnost bežičnog umrežavanja 802.11a/g sa odgovarajućim softverom kojim se mogu povezati s računarom. Televizori će imati i digitalne video rikordere i mogućnost pretraživanja Interneta, a kompanija HP je razvila i odgovarajući korisnički interfejs.
            Cijene uređaja još nisu objavljene, kao ni svi tehnički detalji; u HP smatraju da će im dugogodišnje iskustvo sa svim uređajima za digitalnu fotografiju pomoći da budu konkurentni.





Posjeta : 1231