0
Egzotični dragulj na točkovima za milion i 300 hiljada dolara
Veyron u prodaji!

         (Pre)dugo očekivani Bugatti Veyron napokon ide u proizvodnju, a za prestižni superautomobil budući kupci moraće izdvojiti milion i 300 hiljada dolara. Već je primljeno 30 ozbiljnih ponuda.

          Iz godine u godinu odgađan je početak prodaje jednog od najuzbudljivijih superautomobila u novijoj istoriji, predstavljenog još prije šest godina na tokijskom salonu.
          Prema vijestima koje je objavila stranica Edmunds.com (www.edmunds.com), Bugatti Veyron napokon će u proizvodnju, a već je primljeno 30 ozbiljnih ponuda, iako ovaj egzotični dragulj na točkovima košta čak milion i 300 hiljada dolara.
          Navodno su neki superbogati kupci odmah naručili po dva primjerka spektakularnog coupéa - jedan za vožnju, a drugi za kolekciju.
          Veyronov 16-cilindrični motor razvija 1001 KS, te omogućava ubrzanje do stotke za manje od tri sekunde, uz brzinski maksimum od 405 km/h. Ovakve specifikacije izbacuju ga na sam vrh najbržih (i najskupljih) serijskih automobila današnjice.
          Ovo je prvi Bugattijev model otkako ga je preuzeo njemački Volkswagen. Podsjetimo, francuska kompanija bankrotirala je početkom devedesetih godina prošlog vijeka. Procjene kažu da je VW na 'oživljavanje' dosad utrošio tristotinjak miliona dolara.
          "Imamo izvrstan motor, koji namjeravamo iskoristiti u još jednom modelu", izjavio je Bugattijev predsjednik Thomas Bscher, čime je nagovijestio razvoj još jednog vozila nešto manjih dimenzija.





Posjeta : 1255