0
Hjulit Pakard predstavio novu seriju laptopova i prenosnih uređaja
Instant mobilna kancelarija

U skladu sa proglašenjem 2005. godine za "godinu mobilnosti", HP je nastavio sa uvođenjem inovacija i predstavio čitav niz mobilnih proizvoda, među kojima su IPAQ hw6500 Mobile Messenger, HP Compaq tc4200 Tablet PC i novi mp2200 ultraportabilni projektor. Ovi uređaji nude jednostavnost korišćenja i pouzdanost, koje profesionalcima u pokretu omogućavaju da kreiraju "instant" mobilnu kancelariju, kad god i gde god je potrebno da obavljaju svoje poslovne zadatke.

HP je objavio da se udružio sa kompanijom AMD kako bi tržištu mobilnih proizvoda ponudio pouzdan, moćan i pristupačan HP Compaq nx6125 prenosni računar, koji sadrži AMD Turion(tm) 64 mobilnu tehnologiju i ATI PCI Express RADEON XPRESS 200M tehnologiju. HP sada svojim korisnicima nudi pravi tehnološki izbor na tržištu mobilnih poslovnih proizvoda zahvaljujući višestrukim procesorskim opcijama, među kojima je AMD-ova najnovija linija 64-bitne tehnologije dizajnirana za tržište mobilnih proizvoda.
Tanak i lagan dizajn novog HP Compaq nx6125 poslovnog prenosnog računara zadovoljava potrebe korisnika u pokretu time što obezbeđuje vrhunske performanse, najveću bezbednost i jednostavno korišćenje, uz izuzetnu vrednost. Ugrađeni HP čitač otisaka prstiju omogućava korisnicima jednostavnu i laku identifikaciju koja je bezbednija nego kada se koristi samo lozinka. Karakteristike i performanse koje se mogu uporediti sa stonim računarom uz tanak i lagan, mobilni dizajn; baterija koja traje ceo dan, zahvaljujući konceptu baterije HP Travel, regulacija potrošnje AMD POWERNOW! i ATI-jeva Power Play tehnologija; poboljšana ergonomičnost; raznovrsne karakteristike koje povećavaju pouzdanost i trajnost, kao što su HP Local Recovery Solution, HP In-mold Lamination zaštita od grebanja i HP-ov Panel Protection sistem, čine karakteristike prenosnog računara HP Compaq nx6125.
Serija HP IPAQ hw6500 Mobile Messenger računara integriše bežičnu tehnologiju, EDGE tehnologiju brzog umrežavanja podataka i raznovrsnu GPS navigacionu tehnologiju, kako bi zadovoljila potrebe za globalnom poslovnom i ličnom komunikacijom. Sa ugrađenom tastaturom koja omogućava jednostavno sastavljanje e-mailova, beleški, tekstova i instant poruka, i brzinom isporuke podataka koja je četiri puta veća nego putem modemske veze, novi IPAQ hw6500 omogućava profesionalcima u pokretu da trenutno dobiju ključne poslovne informacije sa mreže.
HP Compaq tc4200 Tablet PC ima sve funkcije tablet PC-ja i nudi performanse i kompatibilnost u inovativnom dizajnu. Zahvaljujući Microsoft Windows XP Tablet Edition operativnom sistemu omogućava unos teksta pisanjem rukom i ima ekran od 12.1 inča, koji može da se pohvali širokim uglom posmatranja i zaštitnim staklom koje ne reflektuje svetlost, kao i digitalnu olovku sa "gumicom".
Kako bi profesionalcima u pokretu dodatno olakšao obavljanje poslovnih zadataka, HP predstavlja i pristupačan i izuzetno lagan digitalni projektor HP mp2200. Ovaj "projektor za poneti" nudi brzo i jednostavno aktiviranje, kvalitet slike najbolji u klasi i mogućnost veze sa skoro svim izvorima slike.
Zavidni rezultati poslovanja posle dolaska novog CEO

HP je objavio finansijske rezultate za treće fiskalno tromesečje zaključno sa 31.07.2005. godine. Neto prihodi u trećem tromesečju su porasli za 10% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 20,8 milijardi dolara. Operativna dobit po nestandardnom (ne-GAAP) metodu knjiženja je dostigla 1,2 milijardi dolara, sa korigovanom zaradom po akciji po nestandardnom metodu knjiženja od 0,36 dolara, što predstavlja porast u poređenju sa 0,24 dolara u istom periodu prošle godine. Finansijski podaci po nestandardnom metodu knjiženja za treće tromesečje ne obuhvataju iznos od 988 miliona dolara korigovane vrednosti nakon oporezivanja, ili 0,33 dolara po korigovanoj akciji, prvenstveno u odnosu na poreske korekcije koje su usledile nakon odluke HP-a u trećem tromesečju o repatrijaciji 4,5 miljardi dolara u gotovini od zarade u inostranstvu u trećem i četvrtom tromesečju. Operativna dobit po standardnom metodu knjiženja za treće tromesečje je dostigla 913 miliona dolara, dok je korigovana zarada po akciji po standardnoj metodi knjiženja iznosila 0,03 dolara po akciji, što predstavlja pad u odnosu na 0,19 dolara u istom razdoblju prošle godine. Dobre rezultate u trećem tromesečju, sa dvocifrenim rastom prihoda, solidnim porastom marže u ključnim segmentima i snažnim gotovinskim tokom, objavio je na svetskom nivou Mark Hurd, generalni direktor i predsednik HP.





Posjeta : 1243